luni, 21 martie 2011

Henri Durville - Misterul subconstientului

 
"Ceea ce cauti în altii sau în afara ta se afla, pe masura întelesului tau, în tine, ratacitorule."





      Ceea ce exista deja în tine se afla pretutindeni, ceea ce nu exista în tine nu se afla nicaieri. Toate comorile Universului sunt înlauntrul tau. Cauta cu fervoare în tine însuti puterea sau raspunsul la care aspiri, pe care inima ta le doreste si, direct proportional cu credinta ta, vei primi ceea ce vrei.
 
     Marele secret caracteristic geniilor si tuturor oamenilor cu adevarat mari din toate epocile este capacitatea lor uluitoare de a intra în contact, fie constient, fie în mod spontan, cu puterile nefirsite ale subconstientului eliberându-le. Daca poti face la fel vel fi capabil de performante extraordinare.

     Subconstientul tau detine deja, în profunzimile sale latente, solutiile perfecte la toate problemele care te framânta si îti poate îndeplini direct proportional cu intensitatea încrederii, orice dorinta. Cel mai bun mod de convingere este, de exemplu, sa-i sugerezi ferm înainte de a adormi: Vreau sa ma scol la ora 6 dimineata si vei constata ca te trezesti exact la aceasta ora.

     Subconstientul tau este servitorul, constructorul si sustinatorul corpului; daca înveti cum sa te folosesti de el si în ce mod sa-i dai comenzi, el te poate ridica aproape fara efort pe culmi nebanuite, asigurându-ti mereu succesul.

     Orice gând este o cauza care, mai devreme sau mai târziu, va produce efecte (sau fructe) bune ori rele, dupa cum a fost continutul sau. Orice traire proprie sau stare interioara pe care o remarcam în mod pasiv sunt efectul sau, cu alte cuvinte, roadele prezente ale anumitor gânduri din trecutul nostru îndepartat sau apropiat. Toate aceste fructe, dulci sauamare, pe care le meritam de drept si cu care conjunctura inevitabila a momentului ne obliga sa ne hranim pentru a resimti astfel consecintele actiunilor noastre, constituie ceea ce ignorantul numeste DESTIN sau SOARTA, iar Yoghinul, KARMA.

     Viata este o modalitate de cunoastere. Esti asemanator unui capitan aflat pe mare care îsi conduce vasul. Trebuie sa dai ordine (gânduri, imagini, trairi orientate dinamic, aspiratii clare si ferme mentalului subconstient care controleaza, intermediaza si conduce majoritatea experientelor vietii tale.

     Atât actiunile pe care le-am comis cât si gândurile pe care le-am avut în trecut ne urmeaza ca o umbra producând rezultate bune sau rele, în functie de natura lor. Nici în aer, nici în adâncul oceanului, nici în cea mai ascunsa pestera sau pe vârful muntelui, în oricare parte a acestei vaste lumi, nu exista loc în care omul sa poata scapa de consecintele actiunilor si gândurilor sale în prezent sau în viitor consecintele lor nu vor înceta sa se deruleze si astfel, faptuitorul va avea, la rândul sau, partea care i se cuvine din fericirea sau suferinta pe care a produs-o. Întelegând aceasta, trebuie sa cautam sa nu facem rau nimanui, nici macar în gând.

      Nu întrebuinta niciodata formulari interioare de forma: "nu am mijloace" sau "îmi este imposibil" sau "niciodata n-am pot" în care sa crezi, complacându-te sa-ti accentuezi aparenta fatalitate prin aceste afirmatii paralizante. Subconstientul te va asculta si va crea prompt premizele pe care doar tu le-ai gândit aducându-le din domeniul posibilitatii la o realizare efectiva. Astfel, la propria ta comanda chiar subcontientul va face ca într-adevar sa-ti lipseasca posibilitatile sau mijloacele de a realiza sau obtine ceea ce urmaresti. Cauta sa te convingi ca totul este posibil prin angrenarea puterii nelimitate a mentalului tau de a comanda subconstientului. Realizeaza însa ca, desi totul îti este posibil, nu orice îti este permis (în sensul ca nu trebuie sa încalci niciodata legile naturale ale firii). Adevarul acestor afirmatii, fara urmarirea verificarii personale si directe a realitatii lor, nu este decît un sfert de adevar.

     Multor oameni le este mai usor doar sa-si regrete greselile complacîndu-se în suferinta, convinsi fiind, în mod prostesc, ca acesta le este destinul, decât sa-si dea osteneala sa evite eroarea ce le permite sa modifice radical destinul, devenind asfel, totodata, buni la ceva.

     Patrunzând gradat si cât mai lucid în profunzimile enigmatice ale subconstientului, vei reusi, în sfârsit, sa cunosti adevarata natura din tine însuti si atunci ti se va dezvalui REALITATEA INFINITA SI ETERNA din afara ta.

     Cu ochiul mintii atintit ferm asupra ideii de BINE, forteaza-te sa o imiti si sa o asimilezi. Succesul spiritual, care îti va încorona orice virtute, este întocmai ca o opera de arta, iar întelepciunea se aseamana unui sculptor genial. Materia, care va fi în mod sublim fasonata, este sufletul uman sau, cu alte cuvinte, subconstientul, iar modelul pe care îl imita este Absolutul. Fara elevarea sufletului nu putem realiza nimic bun.

      Legea fundamentala a vietii care îti permite înflorirea este LEGEA ÎNCREDERII DEPLINE ÎN SINE încrederea numai într-un ajutor exterior atrage, mai devreme sau mai târziu, suferinta. Singura, încrederea ferma în sine genereaza forta si bucurie. În plus, aceasta încredere îti asigura, totodata, sprijinul exterior de care ai nevoie. Încrederea în propriile forte, care exista în stare latenta în microcosmosul tau launtric, este o stare mentala de putere irezistibila, întretinuta cu perseverenta de constiinta ta care percepe într-o oarecare masura legatura cu energiile atotputernice ale Sinelui tau Suprem (ATMAN). Pe cât îti este posibil, urmareste sa nu crezi niciodata ca ceva sau cineva îti poate face rau. Caci tot ceea ce gândesti intens si crezi ferm ca ti se va întâmpla se va realiza numai datorita încrederii tale. Nefericirea în care crezi, complacându-te sa o consideri fatala, va atrage noi nefericiri. Nesansa în care crezi va atrage alte nesanse. De ceea de ce îti este frica nu vei scapa ci vei atrage, mai devreme sau mai târziu, tocmai ceea ce crezi ca ti se va întâmpla în rau, iar aceasta tragica desfasurare va fi realizata de subconstientul tau care va executa în mod criptic ceea ce gândesti mereu si crezi ferm. Întelegând bine acest aspect, cauta sa reusesti sa elimini din tine orice frica, fiindca o fiinta tematoare este o fiinta slaba, iar o fiinta slaba este un pericol nu numai pentru ea însasi, ci chiar pentru întreaga ambianta în care exista, caci o va "polua" cu energiile sale psihice înspaimântatoare. Sa crezi cu o convingere de nezdruncinat, în puterea gigantica a subconstientului tau, de a te inspira, vindeca sau sustine, în orice directie, permitându-ti astfel sa-ti armonizezi existenta. Nu uita ca vei fi asa cum vei crede cu fermitate. Ce vei gândi aceea ti se va întâmpla, mai devreme sau mai târziu. Schimba-ti fundamental modul de a gândi si vei constata cu uimire ca îti poti modifica existenta.

      Fii propria ta flacara si propriul tau refugiu. Ia adevarul drept flacara, ia adevarul drept refugiu. Nu cauta un refugiu nicaieri în alta parte decât în tine însuti, ajutorul de afara îti va veni însutit.

      Credinta atotputernica în fortele proprii este acea INCREDERE PROFUNDA, INTENS RESIMTITA, în Supremul Absolut, prezent în tine ca Scânteie Divina (ATMAN), si nu complezenta unui intelect superficial, gata sa accepte totul în mod pasiv; nici elasticitalea atitudinii de a crede, frizând credulitatea, ce-i permite mintii sa regreseze jalnic pâna la incredibil sau absurd.

     Gândeste-te întotdeauna numai la bine si binele te va urma, ca o umbra, pretutindeni. A te lasa cuprins de frica sau a gandi raul înseamna a-l atrage prin rezonanta, datorita punerii la unison cu acesta. Esti reflexia fidela a propriilor tale gânduri si convingeri. Esti ceea ce gândesti, aspiri si crezi cu fermitate.

2 comentarii:

  1. cand voi avea nevoie de ridicarea moralului aici am sa poposesc...
    multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc de prezentza,,,esti bine venit in orice moment cand iti permiti calatoria ,fie ea si atemporala .Namaste !

    RăspundețiȘtergere