luni, 7 martie 2011

Inceputul Valului Unimei - Carl Calleman

      


   " Anul trecut, un numar mare de oameni s-a reunit pentru a lua parte la Convergenta Constienta din 17-18 iulie 2010, stabilind intentia de a exprima constiinta unimii, intrucat cel de-al Noualea – si cel mai inalt dintre valurile mayase - conduce universul catre cea mai inalta stare de existenta a sa. Acest eveniment a servit drept punct de plecare spre stabilirea intentiei si inaltarea spre constiinta Unimii; am sarbatorit in bucurie si in cele mai variate forme, pornind din templele din Bali, pana la inteleptii mayasi din Guatemala si din Sami, in nord, pana la Bushmen in Kalahari. Pentru prima oara in viata noastra, am putut vedea cum planeta noastra se manifesta ca un spatiu sacru, inconjurat de o roata a medicinei.*

     Acum, ne apropiem de inceputul real al acestui val de constiinta a unimii, ce debuteaza pe 9 martie 2011. Acesta e cel de-al noualea val, cunoscut si sub numele de Ciclul Universal. Acest val cuprinde perioade de treisprezece uaxaclahunkin (18 zile), care pun in miscare un proces menit sa conduca universul si fiintele umane, spre starea lor de constiinta cea mai inalta.** Scopul acestui articol este acela de a oferi cateva notiuni suplimentare despre acest val, despre data de incepere a lui si sa ofere sugestii privind felul in care ar putea fi folosita, in cel mai benefic mod, energia acestui val. Acest lucru imi impune sa trec in revista structura fundamentala a planului temporal cosmic, asa cum este el inteles din studierea Calendarului Mayas.

    In ultimii ani, multi oameni au inceput sa afle despre existenta Calendarului Mayas si despre data de incheiere a lui, insa, in mod surprinzator, nu atat de multi oameni au inteles ce spun inscriptiile antice despre aceasta. In realitate, exista doar o singura inscriptie antica cunoscuta si care mentioneaza data de incheiere a Calendarului - Monumentul 6 de la Tortuguero*** descrie ce se va intampla, atunci cand se va incheia Calendarul. Interpretarea actuala a acestei inscriptii stravechi, de catre specialistii mayanisti, este aceea ca, in acel moment, vom „asista la manifestarea lui Bolon Yokte Ku in tinuta si cu insemnele sale de gala”. Asadar, orice alt lucru pe care l-ati putut auzi despre sfarsitul Calendarului Mayas – cum ar fi inversarea polilor, sfarsitul lumii, alinierea galactica, exploziile solare, radiatiile provenite din centrul galaxiei etc. – in realitate, nu este intemeiat pe niciun text mayas stravechi.

    Totusi, ceea ce are, in mod evident, un cadru de referinta intr-o inscriptie mayasa straveche este Bolon, numarul noua. La prima vedere, interpretarea Monumentului Tortuguero ar putea parea ca fiind ceva codificat si greu de inteles. Exista totusi, multe informatii despre Bolon Yokte Ku, care ne permit sa intelegem aceasta inscriptie.*** Un lucru crucial in aceasta intelegere este acela ca Bolon Yokte Ku constituie cel de-al noualea Sustinator, sau al Noualea Pas – entitatea de „finalizari ale perioadei”. Cu alte cuvinte, Bolon Yokte Ku, este numele unei piramide cosmice cu noua trepte. Datorita unei verificari reale si vaste, aceasta piramida a aratat a simboliza cele noua niveluri de evolutie prin care trece universul in ascensiunea lui, spre cea mai elevata stare de constiinta.

     Fiecare nivel de evolutie a lui Bolon Yokte Ku – piramida cosmica – este apoi dezvoltat printr-o serie de treisprezece perioade de timp. Acestea se desfasoara pornind de la hablatun (1,26 miliarde de ani) sau nivelul de baza, pana la uaxaclahunkin de 18 zile, la cel de-al noualea nivel. Asta inseamna o frecventa ce se amplifica de douazeci de ori si o accelerare a timpului la fiecare treapta spre nivelul imediat urmator. In curand, la 28 octombrie 2011, energiile tuturor celor noua valuri se vor manifesta pe deplin. Consider ca la aceasta manifestare finala se refera inscriptia antica, atunci cand spune ca se va asista la modul in care Bolon Yokte Ku isi va face aparitia in insemnele sale de gala. Roadele celor noua valuri vor aparea atunci in totalitatea lor, intrucat ele se incheie simultan. Acest lucru nu mai este derutant, daca admitem ca popoarele antice ale lumii, inclusiv cel mayas, au avut tendinta de a personaliza fortele cosmice, descriindu-le ca „zei”, in vreme ce, in lumea moderna, probabil ca am descrie acest lucru ca pe noua valuri de energie.

     La 9 martie 2011, va fi activat cel de-al noualea – si cel mai de sus – val al lui Bolon Yokte Ku. Parerea mea este ca scopul acestui val deosebit, avand un numar de 13 x 18 = 234 zile, este de a incununa intreaga evolutie a universului, care a fost stimulata, pana in prezent, de cele opt valuri de sub el. Tinand cont de ceea ce stim despre polaritatile de schimbare ale constiintei celor noua valuri, cel de-al noualea val va realiza acest lucru, prin furnizarea energiilor care sa ii ajute pe oameni sa co-creeze constiinta unimii.

     Acesta este scopul celui de-al Noualea val. Asadar, haideti sa ne oprim o clipa, ca sa contemplam acest moment foarte important, in care ne aflam. Viata – si indeosebi viata omeneasca – a evoluat pana la cel de-al optulea nivel. Aceia care chiar s-au urcat pe o piramida mayasa, cum ar fi piramida Marelui Jaguar din Tikal, ar putea sa se raporteze la sentimentul de a te apropia de varf, la cel de-al optulea nivel – moment in care iti tragi sufletul, inainte de urcusul final spre varf. Asadar, suntem pe punctul de a incepe sa urcam spre cel de-al noualea si cel mai inalt nivel al vietii. Ca sa ne pregatim pentru aceasta oportunitate extraordinara, multi au participat la evenimentul de stabilire a intentiei Convergentei Constiente, din iulie anul trecut. Acum putem urmari intentiile pe care le-am stabilit si le putem transpune in realitate, prin co-crearea Constiintei Unimii. In momentul de fata, este timpul sa perseveram si sa materializam, cu adevarat, Constiinta Unimii, care a constituit intentia acelui eveniment. Semnificatia valului unimii, care urmeaza sa inceapa, este aceea ca noi trebuie sa co-cream aparitia lui Bolon Yokte Ku in toata splendoarea sa – incheierea planului cosmic si a celor noua niveluri de evolutie ale lui. Pe masura ce se apropie data de 9 martie 2011, suntem chemati sa incepem sa co-cream Constiinta Unimii; ziua de 9 martie 2011 marcheaza inceputul valului unimii.

     Asadar, anul 2011 nu este programat sa fie asemenea unui alt an de pana acum. Dupa toate probabilitatile, aceasta e ultima noastra sansa de a actiona ca si co-creatori cu planul cosmic. La inceputul acestui an gregorian, mesajele care au circulat au reflectat ambivalenta noastra crescuta fata de trecerea timpului. Pe de o parte, exista genul de mesaje obisnuite, cum ar fi: „Sper ca veti avea un 2011 minunat” sau „ce vrei sa creezi pentru tine insuti, in 2011?”, de parca anul acesta ar fi asemenea oricarui alt an. Acestea au fost mesaje centrate pe individ, bazate pe o perspectiva liniara asupra timpului, alcatuita din anii ce se succed unul dupa altul.

     Pe de alta parte, in preajma Anului Nou, au inceput sa apara relatari despre „aflockalipsa” [apocalipsa pasarilor flock inseamna stol]. Un numar mare de pesti, pasari si animale au murit pur si simplu, fara vreun motiv aparent. Acest lucru a indicat cu totul altceva decat o continuare liniara a timpului in 2011. Aflockalipsa se datoreaza probabil frecventei crescute prin care trec cele noua niveluri ale piramidei mayase, combinate cu masura extrema in care oamenii au contribuit, in prezent, la destabilizarea ecologica a planetei. Daca acest lucru este adevarat, el ne va solicita sa ne adaptam la aceasta frecventa noua si, in acelasi timp, sa trecem total de la a revendica lucruri pentru noi insine si de la ceea ce noi – ca egouri sau ca indivizi – am putea dori de la anul 2011, la ceea ce egourile noastre ar putea face ca sa slujeasca la desavarsirea planului Divin. Cel de-al noualea val al unimii ar impune, asadar, o transformare totala a felului nostru de a fi, manifestarea constiintei unimii – care constituie rezultatul final pe care il are in vedere planul cosmic. Daca e sa se intample acest lucru, ar putea totodata fi nevoie si de energii cosmice extraordinare, care sa indeplineasca planul cosmic. De fapt, poate ca al noualea val va fi o "Zi a Judecatii", care va salva lumea.

     Daca la fiecare nou val, frecventa se amplifica de 20 de ori, cel de-al Noualea Val, sau Ciclul Universal, va avea o durata de 13 x 18 = 234 zile, incepand asadar la 9 martie 2011. El va avansa prin sapte zile si sase nopti, fiecare constituind un uaxaclahunkin. In limbajul calendarului Mayas, acest lucru inseamna o perioada de 18 zile. Perioadele de 18 zile pot fi subimpartite in doua numaratori de noua zile (doua zile minus din cei noua domni clasici ai numaratorii noptii) intrucat amandoua vor avea o faza ascendenta si una descendenta, iar in acest mod putem intelege mai clar legatura cu aspectele calendaristice mayase. Daca valul al noualea se refera, in totalitate, la crearea armoniei din ceea ce s-a dezvoltat mai inainte, atunci sarcina noastra va fi sa Ii cerem Divinitatii calauzire in legatura cu ce avem de facut, ca sa ajungem la acest rezultat. Daca cerem armonie globala, nu le putem cere egourilor noastre sa ne calauzeasca. In loc de asta, va trebui de la bun inceput sa ne punem intrebari cum ar fi: „Ce pot face ca sa-i fiu de folos planului cosmic?” sau „Ce voi face ca sa promovez manifestarea constiintei unimii?” Daca zilele din valul al noualea sunt perioadele de timp cele mai favorabile pentru generarea unei astfel de constiente a unimii, atunci va trebui sa ne indreptam spre calauzirea spirituala din partea Divinitatii, in concordanta exacta cu aceste zile ale Ciclului Universal.

     Al noualea val reuneste alfa cu omega deoarece, pentru prima oara in istorie, el aduce numaratoarea de noua zile, in prim planul evolutiei. Acestea vor fi vremuri extraordinare si e posibil ca in acest punct sa fim confruntati cu alegerea adevarului versus traditie. Motivul este acela ca, daca cel de-al noualea val va avea forta la care ne-am putea astepta din partea evolutiei unui nou ciclu, atunci, din punct de vedere energetic, el va fi cu mult mai puternic si intens decat numaratoarea traditionala a tzolkin-ului, de 13 x 20 de zile. Altfel spus, cel de-al Noualea nivel va aduce o numaratoare de noua zile, care transcende forta tzolkin-ului si care este mult mai importanta de urmat pentru cei care cauta sa se alinieze cu planul cosmic. Cu toate acestea, desigur ca tzolkin-ul va continua sa existe ca un curent subteran de energii.

     Succesiunea Ciclului Universal este asadar o ridicare de noua zile, avand o intensitate crescatoare, incepand din 9 martie 2011, urmata de o intensitate in descrestere pentru urmatoarele 18 (9+9) zile, pana cand incepe o noua ridicare de 18 (9+9) zile. Va trebui asadar sa invatam sa stam calare pe acest val, ca sa urcam, in final, in varful piramidei si sa putem asista la aparitia lui Bolon Yokte Ku, in hainele „sale” de gala. Calendarele care urmaresc aceasta numaratoare de 18 (sau noua zile) sunt disponibile in limba germana (pot fi comandate de la christiane biebl christiane.biebl@web.de, vezi si www.indalosia.de) si in suedeza (www.livsstrommen.se), dar si pe web site-uri, in limbile engleza si franceza (http://4-ahau.com/Home.html).

     Le cerem tuturor sa participe la initierea acestui nou val, in data de 9 martie 2011. Fiecare dintre voi este binevenit sa foloseasca website-ul www.treeoflifecelebration.com ca sa comunice cu altii care impartasesc aceleasi intentii. Simt ca ar trebui sa fie clar ca acest lucru care este propus aici reprezinta ceva esentialmente nou. O frecventa de evolutie – numaratoarea de noua zile – care inainte a fost doar vag perceptibila, va deveni ritmul calauzitor principal. Si, daca va ganditi la asta, ar fi intr-adevar remarcabil daca transformarea intr-o noua lume ar putea fi doar rezultatul continuarii liniare a calendarelor ce au fost folosite timp de secole.

      Chemarea la evenimente sau celebrari care sa initieze cel de-al noualea val, pe 9 martie 2011, are doar semnificatia de a indica ca aceasta este data de inceput, initierea oportunitatii noastre de a ne indrepta impreuna spre unime. Am dori totodata sa va incurajam sa gasiti modalitati de sarbatorire si transformare in constiinta unimii, in timpul perioadelor convenabile pentru voi, cum ar fi sfarsiturile de saptamana din preajma primei perioade de 18 zile, ca si mentinerea intentiei pentru inceputul adevaratei unimi, pe 9 martie 2011. De fapt, ideea este ca acest proces de transformare, ce genereaza constiinta unimii celui de-al noualea val, nu ar trebui sa ia sfarsit. El va continua pana la 28 octombrie 2011 si mai departe.**** Nu exista un raspuns unic si corect privind modul in care trebuie infaptuita, pretutindeni, aceasta transformare in directia constiintei unimii. Totusi, sunt disponibile instrumente ce pot fi folosite si dezvoltate mai departe, de catre toti cei care impartasesc intentia comuna de manifestare a constiintei unimii. Totul porneste de la o intentie, iar daca intentia este in acord cu scopul planului cosmic, ea va produce roade tot mai multe.

     La 9 martie 2011 ne vom aminti de intentia constiintei unimii – stabilita la nivel colectiv, la Convergenta Constienta din 17-18 iulie 2010 – si ni se vor alatura multi altii care o stabilesc acum, pentru prima oara. De aceasta data va fi sarcina noastra sa exprimam realmente constiinta unimii, folosindu-ne creativitatea colectiva, intr-un domeniu nou. Fiti prezenti, oriunde v-ati afla in cosmos, pentru aceasta numaratoare inversa finala."
                     
    Informatzii despre Carl Calleman ,autorul a 3 carti privind planul cosmic din perspectiva calendarului Mayas,ve`ti gasi aici :

  http://www.calleman.com/content/articles/Recreation_GlobalTreeOfLife.htm

  http://www.calleman.com/


 Multumesc sursei : http://www.editura-foryou.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu