luni, 2 ianuarie 2012

Arta cunoasterii in tacere ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

                                                                             
                                  


                                                           
                                                             
       

  Nimeni nu are nevoie de ajutorul tau , deoarece nu exista nimeni separat;

  Ajutorul tau nu este un serviciu, ci o sarbatoare- o piesa de teatru

  Tu nu trebuie sa renunti la nici un lucru, cu exceptia unuia singur, care nu a existat niciodata ego-ul;

  Atunci cand o persoana obisnuita este iluminata, ea devine un intelept, insa cand un intelept este iluminat, el devine un om obisnuit;

  Ego-ul doreste in special sa vada lumea ca fiind obisnuita, in Adevar totul este obisnuit, caci lumea este speciala;

  Tu poti lucra impreuna cu mine oriunde te afli, deoarece distanta si spatiul nu sunt niciodata o limitare;

  Ceea ce tu iubesti cu adevarat si dupa care tanjesti este Adevaratul Tau Sine………………..

Atunci cand cineva crede ca are o misiune si o ia foarte in serios, creeaza doua probleme aparente:

  1) Infinitul care esti Tu cu adevarat se identifica cu rolul din vis si devine o entitate limitata ce are de facut ceva. Aceasta este o super-inselatorie limitata a Fiintei Tale Adevarate, in special daca tu consideri rolul ca fiind real si serios;

  2) Persoana (rolul) porneste de la un fals sistem de credinte, presupune ca exista ceva in neregula cu Universul si ca este necesar ca acest lucru sa fie remediat, astfel ca persoana va proiecta acest sistem de credinte si de aceea va fi vazut ca manfestandu-se in lumea visului sau, nefiind constienta ca “ ceea ce crede a fi real” a creat si a planuit in mintea sa. Astfel, in acea persoana se da o lupta, prin faptul ca ea si-a imaginat si a visat ceva.

Incercand sa rezolvi aceasta dilema din afara, nu faci decat sa exacerbezi problema presupusa initial. In realitate, atat problema cat si solutia se afla in INTERIOR.

Atunci cand acest lucru este inteles, poti sa-ti manifesti liber rolul (misiunea) in acest plan, fara a te identifica cu el. Fiind centrat in Adevaratul Tau Sine, tu (rolul din vis) vei fi calauzit in mod constant si protejat, astfel incat sa-ti poti juca rolul cu bucurie si in neinfricata libertate. De fapt, tu intelegi ca nu faci nimic in mijlocul intregului joc. Spiritul sau Sinele face toata munca.

In mod asemanator, atunci cand incerci sa-I trezesti pe altii si sa iei acest lucru in serios, pleci de la premiza ca ei se afla in iluzie sau in somn (ignoranta) si acest lucru este ceea ce tu proiectezi, creezi si vezi si in mod gresit consideri proiectia ta ca fiind o realitate. Insa, odata cu propria ta trezire, vei vedea ca intreaga lume este trezita. Acesta este paradoxul divin.

Non-dualitatea este intotdeauna paradoxala pentru o minte dualistica. Precum stii, finitul nu poate niciodata intelege infinitul.

Atunci cand tu intelegi ca esti Infinitul, intelegerea nu se mai face prin minte sau ganduri, ci prin Sinele care nu poate fi pus in cuvinte. Trezirea ta se produce , accepta invitatia si recunoaste ca Tu deja te-ai trezit, si chiar asa si este.

In lume exista doua tipuri de creatori, un tip care lucreaza cu obiecte-poetul, pictorul etc.-creeaza lucruri.

Celalalt tip de creator este misticul, se creaza pe sine. El nu lucreaza cu obiecte, ci cu subiectul; lucreaza asupra lui insusi, asupra propriei sale fiinte, el este creatorul adevarat, adevaratul poet, deoarece se transforma pe sine intr-o capodopera.

Tu porti capodopera ascunsa in interiorul tau, insa stai in drum. Da-te la o parte si atunci capodopera va fi dezvaluita! Fiecare este o capodopera, deoarece Dumnezeu niciodata nu da nastere la ceva mai putin decat la o astfel de opera. Fiecare poarta, de mai multe vieti, capodopera ascunsa in interior, nestiind cine este si incercand doar la suprafata sa devina cineva.

Scapa de idea de a deveni cineva, deoarece tu deja esti o capodopera ce nu poate fi imbunatatita. Tu trebuie numai sa-ti vii in fire, sa stii si sa intelegi asta. Dumnezeu Insusi te-a creat si tu nu poti fi imbunatatit!”

“ Nu-ti risipi viata pentru ceea ce va fi lasat in urma. Ai incredere in viata! Daca ai incredere , numai atunci poti lasa la o parte cunostintele tale, numai atunci iti pui mintea alaturi. Si, cu incredere, ti se deschide in fata ceva imens si atunci aceasta viata nu mai este una obisnuita, ea devine plina de Dumnezeu, te inunda.

Cand inima este inocenta si au disparut zidurile, tu esti legat cu infintul si nu esti inselat; nu exista nimic care ti se poate lua. Ceea ce ti se poate lua nu merita sa fie pastrat si ceea ce nu ti se poate lua …de ce ar trebui sa-ti fie frica ca ti se va lua? Nu ti se poate lua, nu exista nici o posibilitate. Tu nu-ti poti pierde adevarata comoara!

Acum este momentul sa fii o persoana ce sare fara coarda! O calitate a increderii absolute, fara rezerve, fara plase secrete sigure…Exista un urias sentiment de euforie, daca putem sari si putem trece in necunoscut, chiar daca ideea ne sperie de moarte.

Si atunci cand avem incredere in nivelul saltului cuantic, nu trebuie sa facem planuri elaborate si nici pregatiri. Nu spunem: “ In regula, am incredere ca stiu ce sa fac acum si-mi voi aranja lucrurile, mi le voi impacheta si le voi lua cu mine”. Nu, noi doar sarim, gandindu-ne cu greu la ceea ce se va intampla pe urma. Saltul este lucrul pe care-l facem si firul sau este ca si cum am fi in cadere libera printr-un cer gol.

Putem avea insa o presupunere despre ce ne asteapta la un alt sfarsit- o binevenita bautura roz, zemoasa delicioasa din petale de trandafiri…este a mea!

         Ganduri bune
 
Atunci cand te-ai trezit , vezi ca intreaga suferinta este o iluzie, un concept si ca de fapt nu exista nici o suferinta si Sinele Tau este Tot ceea ce exista. Suferinta este acolo numai pentru a invata Adevarul si din moment ce Adevarul este invatat, suferinta este indepartata din mintea ta si din Univers.

Asadar, Trezirea Ta este SINGURUL si adevaratul serviciu pe care tu il poti face intregii Umanitati si Creatii. Pentru aceasta, mergi inainte cu intreaga ta viata asa cum ai facut-o mereu, dar reaminteste-ti in liniste ca Iubirea Ta pentru Adevar iti este principala dorinta, Iluminarea este singurul tau tel semnificativ si ca nimic altceva nu conteaza…

Singurul lucru care este asteptat de la tine este SA AI INCREDERE DEPLINA IN SINELE TAU SUPERIOR(MINTEA COMPLETA) CARE ITI VA ADUCE IN CURAND ILUMINAREA.

Advarul se afla in Tine, cauta-L, gaseste-L si bucura-Te cand ai ajuns in sfarsit ACASA, dar tine minte ca NU ATAT DE IMPORTANTA ESTE DESTINATIA, PE CAT CALATORIA…….

       FII INTREGUL!

Boala este creata pe baza falsului sistem de credinta ca tu esti separat de Dumnezeu.

In Adevar, Tu esti Intregul, Infinitul, Fiinta eterna si Una cu Creatorul.

Exemplificare….

Daca tu doresti cu adevarat sa te vindeci, vei fi vindecat, si fii sigur ca nu ai nici un motiv ca sa vezi vreun avantaj in a fi bolnav. In clipa in care sincer tu doresti sa fii vindecat, munca ta a luat sfarsit.
Stai o clipa in liniste si spune-ti urmatoarele:

“ Sunt un Copil al lui Dumnezeu si eu nu mostenesc boala, caci Dumnezeu nu a creat boala. Mai mult , Eu si Tatal(Dumnezeu) suntem Una. Dumnezeu(Eu-ul din strafundul meu) este singura Putere si Lege ce exista, de aceea nu poate apare nici o boala in constiinta mea si adevarata mea natura este una si aceeasi cu Sanatatea Perfecta. Toate nevoile mele (sociale, fizice, spirituale) sunt intampinate de Dumnezeu, care se afla in interiorul meu. Deoarece Dumnezeu este Fiinta Mea, Singura Fiinta Ce Exista, in viata mea nu poate exista decat Armonie si Frumusete, iar eu am incredere ca ASA ESTE, SI DECI ASA SI ESTE.”

Ramai constient in Gratia lui Dumnezeu si totul se va schimba. Este tot ce ai nevoie. Nu-ti asculta simturile sau mintea care-ti pot pretinde ca nu esti Una cu Dumnezeu, deoareceTu Esti Una cu Dumnezeu. Asculta-ti numai vocea interioara(atunci cand mintea ta este libera de toate conceptele ce te retin in necunoscut), vocea este inca slaba, dar iti va spune ca Tu Esti Una cu Dumnezeu si acesta este Adevarul Tau si nu exista nici o alta Lege, nici o alta Putere si nici un alt Adevar.


Lasa sa plece de la tine orice alt sistem vechi de credinta ce sustine boala, limitarea si “separarea de Dumnezeu”. Intra in noul sistem de credinta, cel in care “Eu si Tatal(Dumnezeu) suntem Una si acest Sine sau Spirit (Dumnezeu) este Adevarata Mea Fiinta.”

Ramai in aceasta stare, si Dumnezeu va trai Viata Ta incepand din acest moment. Este tot ce tu ai nevoie.

  In Numele Lui Dumnezeu, Fii Intregul!


sursa : ''Partea intunecata a cautatorilor de lumina ''-initierea (F.Debbie )

Un comentariu:

 1. Asa este.
  Este adevarat ce zice F. Debbie.
  Felicitari pentru postare!
  Suntem atat de PLINI: "eu si Tatal Una suntem"
  Mowgli

  RăspundețiȘtergere