duminică, 19 mai 2013

Traieste momentul prezent – Te vezi si te recunosti





Ce este momentul?
 
Momentul reprezinta elementul din care este construita ziua. Fiecare clipa face ca in noi sa apara nenumarate sentimente si ganduri. Observandu-le indeaproape, ele ne apar ca fiind asemanatoare unor imagini: amintiri ale unor intamplari trecute sau evenimente si imagini din lumea noastra imaginara.
Ceea ce fiecare moment radiaza spre fiecare dintre noi constituie ceea ce trebuie sa recunoastem si sa clarificam chiar in acea zi. Starea de constiinta difera de la un om la altul. De aceea momentul vine spre noi sub forma unor  senzatii si ganduri pe care le putem recunoaste si intelege in functie de propria constiinta. Astfel, ceea ce ne aduce momentul nu este pentru noi o "imagine straina" deoarece este vorba despre productiile noastre proprii.
Asadar, ceea ce aduc momentele, pietrele de constructie ale zilei, pentru fiecare om, constituie o reproducere a ceea ce el insusi a produs.
Putem numi aceste imagini pe care pietrele de constructie ale zilei le radiaza spre noi, imagini de radiatie.
Fiecare moment al zilei contine tot atatea imagini de radiatie cati oameni exista. De aceea, se poate spune ca  fiecare moment este individual si corespunde fiecarui om luat in parte. Deoarece fiecare moment vrea sa comunice
sufletului si omului ceva din ceea ce omul singur a introdus in puternicul computer cauzal - adica in astre;  deoarece omul este atat timp dirijat de astre cat timp nu va invinge legea cauzei si a efectului.
In acest computer cauzal se afla pastrat fiecare amanunt al eului omenesc - fiecare pacat, fiecare greseala si incalcare a legii. Computerul cauzal se compune din stelele planurilor de purificare si din stelele materiale. In aceste
stele se afla inregistrata legea semanatului si a recoltei. Ele formeaza roata reincarnarii.
Computerul cauzal se afla inclus in computerul universal atotcuprinzator, deoarece Divinul patrunde prin tot.
Computerul universal cuprinde reteaua de informatii completa a universului. El este legea lui Dumnezeu, puterea
 omniprezenta.
Voi reveni mai tarziu, pentru a da mai multe amanunte, atat la computerul cauzal cat si la computerul universal si la stelele pure din substanta fina, prin care se revarsa legea eterna, absoluta.
Momentele, secundele, minutele, orele, da, intreaga zi vorbesc fiecaruia in limba sa.
Fiecare din noi poate sa inteleaga limbajul momentelor, al pietrelor de constructie ale zilei - a secundelor,  minutelor si orelor, deoarece ele sunt reproducerile a ce noi insine am produs. Pietrele zilei se adreseaza  fiecarui om altfel, corespunzator cu ceea ce el a produs. Tot ceea ce omul a introdus in computerul cauzal din aspectele sale  prea omenesti in decursul incarnarilor anterioare precum si in aceasta intrupare si inca nu a fost purificat si pus in ordine va fi reprodus de catre computerul cauzal.
Este vorba despre incalcari ale legii eterne: sentimentele, gandurile si cuvintele noastre negative, actiunile noastre negative, pasiunile noastre, senzualitatea sau dorintele noastre omenesti exagerate. Poate fi vorba despre ceea ce ne  inlantuie de aproapele nostru, caruia, de exemplu, i-am rapit libertatea, impunindu-i opiniile noastre.
Tot ce sufletul si omul nu au purificat, este scos la iveala de catre computerul cauzal sub forma de efect.
El vorbeste, asadar, catre fiecare dintre noi in limbajul nostru propriu. Fiecare dintre noi poate sa auda inregistrarea sa in limbajul sau si poate sa vada in imagini ceea ce a emis deoarece este ceea ce el a produs. Totusi, nu putem vedea toate acestea decat daca traim in momentul prezent, da, daca traim momentul.
Totusi, multi oameni nu inregistreaza momentele zilei. De aceea, ei nu recunosc limbajul propriilor lor productii;  ei se lasa dirijati de forte contrarii propriilor lor forte de viata. Prin aceasta ei devin sclavi si se lasa exploatati de  diferite energii si puteri, de suflete si campuri de energie.
 
Care este legea ce ne determina viata?
 
Sa ne punem urmatoarea intrebare: De ce sunt om? Am eu, ca om, o sarcina de indeplinit?
Sa ne intrebam mai departe: Ce sarcina am? Exista, oare, o putere superioara, care mi-a dat-o? Daca credem intr-o  putere superioara, atunci ar trebui sa ii invatam Legile.
Multi cunosc unele legi fizice ale universului, de exemplu, legea gravitatiei. Daca admitem ca exista legea  atractiei maselor ar trebui sa admitem ca, la fel, exista legea spirituala a cauzei si a efectului; am demonstrat principiul acestei legi mai devreme prin explicarea procesului a ceea ce am numit "productiile" si "re productiile" noastre: ceea ce omul seamana va si recolta.
Viata noastra constituie samanta. Fie semanam un comportament conform cu Legea, fie un comportament contrar.
Daca semanam si cladim pe Legea cosmica a iubirii si a armoniei totale, pe Dumnezeu - atunci vom si recolta fericire interioara, pace, sanatate, putere si o calitate corespunzatoare a vietii corespunzatoare cu ce am semanat.
Dar daca semanam si construim pe "carne", pe pacat, pe ceea ce este contrar Legii lui Dumnezeu – recolta noastra va fi conforma cu aceasta.
Asa cum ecoul se intoarce spre cel ce a emis sunetul, la fel daca semamam pacea in sentimente, ganduri, cuvinte si actiuni, daca suntem sinceri, cinstiti si buni, atunci vom si recolta pace si putere cosmica. Daca semanam cearta,
il condamnam pe aproapele nostru, semanam ura, invidie si discordie sau violam viata in si pe pamant - atunci vom recolta conform legii corespondentei. Recolta noastra corespunde, intotdeauna, semanatului nostru.
Sa reflectam insistent asupra noastra si sa controlam si ceea ce se afla pe pragul inferior –pe care il putem numi  sub-comunicare. Si ne referim aici de exemplu la ceea ce nu spunem atunci cand noi vorbim altfel decat gandim.
Deoarece vorba noastra poate fi "dulce", pe cand gandurile noastre sunt "amare". Gindurile amare sunt,  in acest caz, ceea ce numim sub-comunicarile noastre.
Daca avem ganduri bune, dar lumea sentimentelor noastre arata cu totul altfel, vom avea un sentiment neplacut.
La aceste impulsuri profunde, care se desfasoara sub gandurile noastre, ar trebui sa fim atenti. Ele sunt
sub-comunicari mai profunde.
 
Abia atunci cand invatam sa ne dam seama de noi insine, aflam cine suntem intr-adevar! Pentru aceasta este nevoie de sinceritate si de profunda credinta intr-o putere superioara care ma sustine si ma ajuta sa ma eliberez de ceea ce mai este negativ in mine.
Isus a spus: "Ceea ce pricinuiesti unuia dintre fratii Mei cei mai neinsemnati, aceea Mi-ai pricinuit Mie!"
Christos este frate cu toti oamenii. Cine este impotriva unui alt om, impotriva aproapelui sau, acela –prin chiar acest fapt - este impotriva lui Christos! El este, in acelasi timp, si impotriva lui insusi, deoarece el singur trebuie sa recolteze ceea ce a semanat.
Ceea ce pricinuieste un om aproapelui sau - in sentimente, ganduri, cuvinte si fapte - aceasta isi pricinuieste, intotdeauna, chiar lui. Aceasta este "graiul" lui si la fel limbajul recoltei sale. Sufletul in om se afla pe pamant pentru a desfiinta acele cauze pe care le-a creat in incarnari anterioare si in aceasta intrupare, dar inca nu a purificat.
 
Noi singuri ne inregistram propriile programe
 
Zilele sunt "temele de la orele de curs" pentru fiecare om in parte. Cel care munceste sarguincios si isi realizeaza sarcinile, adica foloseste bine ziua cu momentele, secundele, minutele si orele sale, acela stapaneste scoala vietii, a vietii sale pe pamant. El cunoaste limbajul zilei sale si stie sa interpreteze limbajul ei. Astfel, ajunge la el insusi si foloseste bine momentul. Incetul cu incetul, el invata sa cunoasca limbajul comunicarilor sale constiente si al sub-comunicarilor sale. El simte, din timp, daca ceea ce spune corespunde gandurilor sale, daca ceea ce gandeste corespunde lumii sentimentelor sale. In felul acesta el se stapaneste pe el insusi si nu este stapanit de puteri straine care il dirijeaza.
In computerul universal, care este atotcuprinzator, inregistram tot ce nu contine sub-comunicari, tot ce este absolut autentic,  fiinta noastra pozitiva si altruista si, in consecinta, aceasta va reveni spre noi. Suntem, atunci, pasnici, armoniosi, sinceri, cinstiti, drepti si binevoitori fata de semenii nostri. Aceste puteri sunt puteri ale lui Dumnezeu.
Ele ne ajuta si ne slujesc in fiecare situatie. Viata noastra decurge fericit si pasnic iar noi suntem sanatosi.
Dar ce introducem in computerul cauzal, la fel, se reintoarce la noi. Aceasta este valabil pentru toate actiunile care nu sunt conforme cu Legea, pentru gandurile noastre de depreciere, de invidie, de lacomie, vorbirea noastra nesincera, adica falsa, care desigur suna dulce, dar poarta amaraciunea, acreala, deprecierea, condamnarea si gelozia.
Aceste productii negative ne cauzeaza suferinta. Deoarece suferinta, boala sau loviturile de soarta sunt reproducerile productiilor noastre - a negativului pe care le-am introdus in computerul cauzal.
Senzatiile fine, dezinteresate, gandurile, cuvintele si faptele dezinteresate, pozitive, a fi pentru si cu aproapele nostru, sinceritatea noastra, cinstea si dreptatea noastra sunt limbajul nostru pe care computerul universal atotcuprinzator ni le va da din nou.
Dar sentimentele, gandurile si cuvintele noastre dusmanoase, deprecierea semenilor nostri, toate actiunile noastre egocentrice, nesincere si multe altele sunt, la fel, limbajul nostru pe care computerul cauzal ni-l reda si care
ne va provoca suferinte.
 
A fi in sine sau a fi in afara sa
 
De aceea este spus: traieste momentul si devino constient de ceea ce ar vrea sa iti spuna momentul!
Cel care isi recunoaste limbajul si se comporta in consecinta - aceasta insemnind ca tine cont de semnele transmise de moment si pune in ordine ceea ce ii arata ziua, acela invata sa se recunoasca pe el insusi.
Multi oameni nu traiesc momentul si ziua, si de aceea nici nu se cunosc. Ei traiesc sau in trecut sau in viitor si nu inteleg limbajul prezentului.
Acolo unde sunt gandurile noastre, acolo este si un mare potential al energiei noastre sufletesti si fizice. Acolo este o parte a constiintei noastre.
Aceasta inseamna ca suntem poate prezenti fizic, dar nu traim cu constiinta noastra in prezent. Suntem, asadar, impartiti!
Putem sa spunem ca aceasta este o divizare a constiintei. Nu participam la lectiile zilei, deoarece ne preocupa trecutul nostru sau semenii nostri. Constatam, de exemplu, ca vecinul nostru poseda una sau alta, ceva ce noi nu ne putem permite sau ne ocupam de colegi sau colege de lucru si care ne-au contrariat sau ne contrariaza inca. Gandim sau vorbim, deci, despre lucruri care nu ne privesc sau despre lucruri trecute care nu mai pot fi readuse in prezent. Sau ne ocupam cu viitorul, desi nu putem sti daca toate se vor intimpla asa cum ni le
imaginam noi.
Corpul meu este aici dar sentimentele si gandurile mele sunt in alta parte - aceasta inseamna ca eu nu traiesc in moment prezent si in mine, ci in exteriorul meu.
Cand ma aflu in exteriorul meu, nu sunt in mine. Cand sunt in exteriorul meu imi eliberez, prin aceasta, "casa" mea - corpul meu pamantesc si altul poate sa il ocupe: de exemplu puteri ostile care corespund, prin motivatiile si comportamentul lor, cu eul meu omenesc, cu lumea sentimentelor si gandurilor mele.
Ele ma influenteaza si imi pot ocupa, eventual, casa.
Cu abilitate, ele ne dirijeaza prin intermediul sub-cornunicarilor noastre, deoarece acestea le corespund.
Nu ne mai dam seama decat cu greu ca nu mai actionam singuri pentru ca nu ne cunoastem pe noi insine.
Suntem dirijati prin intermediul egoului nostru, suntem "dirijati de forte straine” deoarece nu suntem in noi insine.
Ne-am eliberat casa, corpul nostru, deoarece constiinta noastra - care este viata noastra - a fost, partial, in afara noastra.
Multe primejdii ii pandesc pe cei care nu se afla "in ei", ci "in afara lor".
 
 
(Extras din cartea «Traieste momentul prezent – Te vezi si te recunosti» scrisa de Gabriele din Wurzburg )
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu