duminică, 31 martie 2013

Despre inviere ,cu Osho...




Tine minte, daca incerci sa fugi de moarte, fugi si de viata. De asta arati ca si un mort. Asta e paradoxul: fugi de moarte si ramai mort;... infrunta moarteasi devii viu. In clipa in care infrunti moartea atat de adanc, atat de intens incat simti ca mori - apare criza. Asta e crucea lui Isus, criza muribundului. In clipa aceea mori inr-o lume - lumea orizontalei, lumea mintii - si invii in alta lume.

Invierea lui Isus nu e un fenomen fizic. Crestinii au creat in mod inutil atatea teorii in jurul ei. Nu este o inviere a acestui corp, este o inviere in alta dimensiune a acestui corp; este o inviere in alta dimensiune a altui corp care nu moare niciodata. Acest corp este temporal, acel corp este vesnic. Isus invie in alta lume, lumea adevarului. Lumea privata a disparut.

In ultima clipa, Isus spune ca e ingrijorat. Chiar si un om ca Isus e ingrijorat cand e pe moarte, asa trebuie sa fie. El ii spune lui Dumnezeu: "Dumnezeul meu, pentru ce m-ai parasit?". El ar vrea sa se agate de orizontala, ar vrea sa se agate de viata - chiar si un om ca Isus!

Asa ca nu trebuie sa te simti vinovat. Si tu ai vrea sa te agati de viata. Acesta este omul din Isus, si este mai uman decat Buddha si decat Mahariva. Acesta este omul; ajunge fata in faca cu moartea si e tulburat, plange, dar nu da inapoi; nu se prabuseste. Imediat isi da seama ce cere, apoi spune: "S-a ispravit!" - se destinde, capituleaza. Imediat roata se intoarce - nu mai e pe orizontala; a intrat pe verticala, in adancime. Acolo el invie intru vesnicie.

Mori pentru timp, ca sa invii in vesnicie; mori pentru minte, ca sa devii viu in constiinta. Mori pentru gandire ca sa te nasti in constienta.

Heraclit spune: "tot ce vedem cand suntem treji e moarte..." De asta traim in vise, de asta luam somnifere, narcotice, droguri, alcool - ca sa nu infruntam realitatea. DAR REALITATEA TREBUIE INFRUNTATA. Daca o infrunti, realitatea devine adevar; daca fugi de ea, traiesti in minciuna. Daca infrunti realitatea, realitatea devine usa spree adevar. REALITATEA ESTE MOARTEA; trebuie sa infrunti asta. Iar ADEVARUL VA FI VIATA, viata vesnica, viata din abundenta, viata care nu se sfarseste niciodata."...
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu