miercuri, 19 octombrie 2011

Cine suntem noi ?!

                


Noi suntem fiinte egale in potential si Universul este constituit din legaturile care exista intre noi.Universul este constituit in totalitate din fiinte vii care, dupa propriul lor nivel de constiinta, au, mai mult sau mai putin, libertatea si puterea sa-si determine singure cursul existentei lor.

Tot ceea ce voi spune in continuare se bazeaza pe acest adevar fundamental si orice problema se poate rezolva raportandu-te la el si trecandu-l prin filtrul meditatiei tale.

Substratul ultim al Universului e constituit din CEVA UNIC ,care este atat de infinit, grandios, incat nu poate fi definit in concepte care sa aiba inteles pentru nivelul nostru actual.Daca nu intuim inca acest adevar, tot ceea ce trebuie sa facem este sa acceptam , ca ipoteza de plecare, existenta acestui CEVA UNIC si sa ne convingem apoi, prin experienta directa, ca acest ABSOLUT duce la singura explicatie rezonabila a lumii, asa cum o stim cu totii.

Functia de baza a oricarei fiinte este EXPANSIUNEA si CONTRACTIA.Fiintele expansionate sunt pline de energie si permeabile, fiintele contractate sunt inerte, dense si impermeabile.Prin urmare, fiecare dintre noi , singur sau in grup, poate apare ca fiind SPATIU, ENERGIE sau MATERIE, in functie de raportul dintre expansiunea si contractia specifica fiecaruia si de tipul de vibratii pe care fiecare il manifesta, prin alternanta expansiune-contractie.Fiecare fiinta isi controleaza propriile sale vibratii specifice, cu care este OBISNUITA.

O fiinta complet expansionata este SPATIU . Deoarece expansiunea este permeativa, putem fi "in acelasi spatiu " cu una –sau mai multe- fiinte expansionate .De fapt, este posibil ca toate entitatile din Univers sa fie in acelasi spatiu, in care exista simultan mai multe dimensiuni.

Expansiunea o experimentam sub forma constiintei largite, a intelegerii profunde, a intuitiei spirituale, a iubirii universale, a inefabilei euforii, a compasiunii infinite etc.

Atunci cand suntem in totalitate expansionati, avem un simtamant plenar de constiinta totala, de fuziune profunda cu intreaga Viata, pe toate nivelele sale de existenta.La acest nivel nu avem nici o rezistenta vis-a-vis de orice alta vibratie elevata sau de interactiunea cu orice alta fiinta, fata de care avem afinitati profunde.Este o stare de beatitudine atemporala, in care avem libertatea unei alegeri nelimitate, din perspectiva infinitelor posibilitati care, la acest nivel, ne devin, cu usurinta, mult mai accesibile.

Spatiul este un nivel extrem de elevat al experientei, nivel pe care fiecare dintre noi il poate atinge, dar este extrem de dificil de vorbit despre el, din perspectiva dimensiunii in care ne aflam in prezent, deoarece acesta poate fi inteles NUMAI PRIN EXPERIENTA DIRECTA,la nivelele cele mai profunde ale fiintei.

Toate experientele sunt accesibile Mentalului Unic, iar Mentalul Unic este noi toti, sau oricare dintre noi, la cel mai inalt nivel de expansionare.

Dumnezeu cel nelimitat n-ar fi putut crea nimic limitat din EL-INSUSI ; fiecare entitate este , deci, infinita, fiind fiecare – in felul sau – un duplicat analogic al lui Dumnezeu, realizat "dupa chipul si asemanarea Sa".

Atunci cand o fiinta este total contractata, ea este Materie(de exemplu o particula subatomica, privita ca o fiinta care a suferit o implozie totala).

Datorita gradului enorm de contractie, o astfel de fiinta nu e capabila sa fie in acelasi spatiu cu alte fiinte ; prin urmare, contractia este simtita ca teama,suspiciune, durere, inconstienta, ignoranta, ura, egoism, nesiguranta, izolare, tristete etc.

Acestea sunt stari specifice nivelului vibrant al Materiei, dar ele pot fi depasite fulgerator prin starea de IUBIRE, ce va determina o expansionare, adica prin renuntarea la orice impotrivire vis-a-vis de ceea ce respectiva fiinta armonizata si dilatata gandeste, vede sau simte .

Atunci cand o fiinta alterneaza ritmic expansiunea si contractia, ea este predominant ENERGIE .

Prin urmare, energia nu este ceva obectiv - energia la fel ca si spatiul si materia, este rezultatul actiunii a numeroase fiinte vii aflate la un anumit nivel de constiinta.Aceste fiinte -energie sunt oarecum receptive la sugestiile mediului si reactioneaza, fata de ambianta in care exista, intr-un mod specific, care este adesea usor de prevazut, datorita fenomenului selectiv de rezonanta si putere la unison, pe care il declanseaza, in mod automat, frecventa dominanta a nivelului la care se afla.

Nivel extrem de inalt de constiinta

FIINTE-SPATIU -vibratie extraordinar de rapida, elevare

-sentiment mereu crescand de plenitudine, libertate, euforie, dilatare

FIINTE-ENERGIE -nivel intermediar

-nivelul cel mai scazut de constiinta

FINNTE-MATERIE -vibratie foarte lenta, opacitate

-sentiment mereu crescand de incordare, suspiciune, constrangere si dezordine

Spatiul emite ENERGIE, iar ENERGIA se cristalizeaza si se coaguleaza in MATERIE.

Universul este o infinita armonie, generata, de asemenea, prin intermediul anumitor fiinte vibrante, structurate pe nivele, precis definite, de vibratie.Fiecarui nivel de vibratie ii corespund anumite stari si anumite idei(informatii) specifice.De asemenea, perceptia lumii este strans legata de nivelul vibratil la care ne aflam si prin intermediul caruia ne manifestam si simtim de obicei.Aceasta stiinta este insa atat de vasta si de inefabila, incat este cu totul pueril si ridicol sa incerc sa o cuprind in vorbe.

Ceea ce incerc sa schitEZ in aceasta prezentare este o anumita ATITUDINE INTERIOARA FUNDAMENTALA care, odata permanentizata, va facilita fiintei umane sa-si regaseasca constiinta libertatii si infinitatii sale originare.Ceea ce este important sa retinem , in aceasta directie, este ca intregul Univers este constituit, aproape in exclusivitate, din fiinte vii aidoma noua.Fiecare particula subatomica poate fi o sui-generis fiinta vie.Fiecare molecula sau celula este un grup de fiinte vii, care functioneaza in stransa corelatie, ca un tot.Energia este, printre altele, un mare numar dintre noi vibrand impreuna, la unison.Spatiul, cu diferitele sale dimensiuni, este poeconomiilet de un numar infinit din fratii si surorile noastre, in perfecta beatitudine .

Nu exista, prin urmare, nici o diferenta fundamentala intre materia vie si materia asa-zis "moarta", deoarece ambele sunt alcatuite din entitati vii.Nu numai materia este convertibila in energie, ci si energia este convertibila in spatiu si vice-versa.

Numai limitarea penibila a constiintei noastre ne face sa credem, in mod fals, ca surorile si fratii nostrii sunt" materie obiectiva","energie","spatiu".

TOTDEAUNA AVEM EXPERIENTE SI PERCEPTII STRICT CORESPUNZATOARE NIVELULUI NOSTRU DE VIBRATIE. NICIODATA NU PUTEM AVEA DECAT FERICIREA PE CARE O PUTEM INTELEGE.

Aceste legi se aplica tuturor, fara nici o exceptie.Legile nu vin de nicaieri din afara noastra.Ele vin din adevarul ca toti suntem EGALI IN POTENTIAL, TOTI AVEM ACELEASI INFINITE POSIBILITATI.Suntem liberi si putem sa facem tot ceea ce voim, in limita acestei legi.Este important sa retinem ca IUBIREA trebuie sa fie prima lege.

Iubirea, asa cum o inteleg inteleptii, este ACTIUNEA de a fi un focar de fericire si sublima implinire, in acelasi spatiu cu alte fiinte, ceea ce inseamna ca iubirea este reala, la fel de reala ca si noi insine.Iubirea, atunci, nu mai este o idée abstracta sau un concept intelectual steril, ci este traita ca ceva divin, inefabil, pe care il manifestam, in ultima instanta, cu intreaga noastra fiinta dilatata in nemarginire.

Poate ca multi dintre noi nu suntem multumiti de nivelul la care existam in Univers, dar, in realitate, noi suntem AICI ....in urma liberei noastre decizii de a ne expansiona in iubire sau de a ne retrage suspiciosi de la ea.

Creierul si corpul pe care il avem in present, familia, societatea, momentul istoric in care am fost nascuti, toate acestea, si multe altele, au fost determinate prin actiunile tale anterioare, de tine insuti, de gradul tau de expansiune, de cat de mult ti-ai dorit sau iti doresti sa iubesti.

Nimeni nu ti-a facut nimic pe nedrept, nimeni nu te-a pedepsit din intamplare, nimeni nu te-a fortat.In experienta fiecarei secunde pe care o traiesti, exista o absoluta justitie.Nimic nu e ascuns, nimic nu e pierdut, nimic nu e uitat, nimeni nu e niciodata abandonat.

Orice fiinta vie, constiinta de sine, care aspira sa se depaseasca, este capabila sa manifeste (si sa-si amplifice prin antrenament)capacitatea de CONSTIENTIZARE.Aceasta capacitate presupune ca, printr-o expansiune a sferei de ATENTIE, aspectul constientizat sa fie INCLUS in sfera constiintei si perceput in simultaneitate cu celelalte aspecte ,care se afla deja acolo.

Acesta este deci efortul principal pe care trebuie sa-l facem :SA CONSTIENTIZAM PLENAR- ADICA SA ACORDAM, IN PERMANENTA, O ATENTIE TOTALA , PERMEABILA, IUBITOARE, FATA DE ABSOLUT TOT CEEA CE EXISTA IN SPIRITUL NOSTRU, IN CORPUL NOSTRU, IN JURUL NOSTRU ,IN CEILALTI OAMENI

Expansionarea in iubire plenara este o actiune pe care o poate realiza, permanent si oricand, fiecare fiinta din Univers, indiferent de nivelul la care se afla.O constientizare plina de bunavointa ne va duce in paradis, o constanta atitudine iubitoare ne va elibera.Procedand mai mereu astfel, vom constata ca nimic altceva nu ne controleaza destinul si vom simti gradat liberetatea.

Comportarea buna este un alt element important.INDIFERENT CE AI FACE, IUBESTE-TE CA FACI ACEASTA.Orice ai gandi, iubestet-te pentru ca gandesti aceasta.Iubirea este singura dimensiune care trebuie amplificata si rafinata.Iar daca nu esti sigur, sau nu stii ce inseamna sa iubesti cu adevarat, iubeste-te din tot sufletul pentru ca nu stii inca ce e iubirea.Nu exista nimic mai important in acest Univers decat iubirea nesfirsita, pe care fiintele constiente o manifesta detasat, una fata de alta, in deplina libertate, fara posesivitate sau gelozie.

Nu vei fi capabil sa depasesti, ireversibil, actualul tau nivel vibratoriu dominant, pana ce nu vei invata sa te iubesti cu adevarat pe tine insuti sau, cu alte cuvinte, sa te accepti in totalitate ASA CUM ESTI ACUM.

Indiferent care este nivelul tau spiritual, indiferent unde te afli in Univers,alegerea ta este mereu aceeasi: sa-ti expansionezi constiinta sau sa te contracti.

Si, totdeauna, trebuie sa incepi exact de acolo de unde esti.Daca esti constient, nu mai este nimic rau in a fi acolo unde esti- aceasta fiind doar una din nenumaratele experiente, care iti sunt puse la dispozitie pentru a te perfectiona, in functie de aspiratiile tale sau nivelul tau launtric.Ceea ce tu esti,pot fi si eu ; ceea ce eu sunt, poti fi si tu.Ceea ce eu sunt astazi, tu vei putea fi,fara indoiala, in viitorul apropiat

Tot ceea ce facem se oglindeste fidel in noi insine si, chiar atunci cand incetam a mai actiona, oglindirea respectivei actiuni se intipareste pentru totdeauna in noi,determinand un raspuns oarecum asemanator, mai devreme sau mai tarziu ;prin urmare, cel mai adesea, nu trebuie sa ne impotrivim, ci sa transcendem, deoarece impotrivirea inseamna nonacceptare, ducand la contractie, pe cand transcenderea inseamna acceptare plenara, inglobare,ducand la expansiune !

Impotrivindu-te, te implici si adesea suferi, pe cand, transcenzand, te detasezi.

Aceste legi actioneaza, indiferent daca suntem sau nu de acord cu ele, indiferent daca suntem sau nu constienti de ele, indiferent daca folosim vorbe pentru a le discuta, sau chiar si atunci cand le percepem intuitiv realitatea.

Iubirea este ceva euforic, pe care il faci, in primul rand,pentru tine insuti, fara ca prin aceasta sa fii egoist, si rezultatele se traiesc launtric,direct proportional, in propriile tale experiente.

Orice informatie de acest gen exista in permanenta in spatiu si nu are nevoie de carti, pentru a fi cunoscuta sau pentru a actiona.Ea este totdeauna, in stare potentiala, chiar si in tine.

Misterul iubirii este dincolo de ratiune :tu stii ca toti suntem egali in potential, ca, intr-adevar, nimeni nu are nevoie de ajutor din partea nimanui, nimeni nu are nevoie sa i se spuna sau sa i se dea ceva, deoarece, la nivel potential, fiecare dintre noi are totdeauna tot ceea ce este necesar, si, cu toate acestea, faci cel mai dezinteresat si cel mai plin de compasiune act din cate exista, oferind, prin iubire, fratilor si surorilor tale, tot ceea ce e mai bun si mai frumos in tine.In acest fel, retransmiti si altora, la momentul oportun, ceea ce ai primit si tu atunci cand a fost necesar.

Universul, asa cum il percepem noi de la nivelul la care suntem, poate fi considerat iluzoriu, sau, mai bine zis, partial adevarat,si, tocmai de aceea avem cu atat mai mult motiv in plus pentru a ne bucura de el in mod detasat si de a-l iubi dezinteresat, in loc sa ne lasam inspaimantati si inrobiti prosteste de propria noastra imaginatie,care,atunci cand nu este pe deplin controlata, ne ascunde mai mereu aspectele esentiale ale manifestarii universale.

Tot ceea ce se intampla pe Pamant isi gaseste instantaneu reflexia pe oricare dintre nivelele vibratorii, de la cel mai elevat si pana la cel mai de jos.Astfel, orice actiune a noastra produce modificari, mai mult sau mai putin profunde, la absolut toate nivelele manifestarii macrocosmice.Suntem-deci-in totalitate liberi sa facem sa predomine in fiinta noastra oricare dintre aceste nivele.Pentru aceasta nu trebuie sa schimbam nimic altceva, decat sa ne focalizam intens atentia si sa ne amplificam iubirea.

Deoarece Universul e constituit in totalitate din fiinte vii,care, in general au controlul deplin asupra propriului lor nivel si asupra naturii legaturilor pe care le stabilesc cu celelelte fiinte vii,nu este absolut nimic,in structura de TOT armonios a acestui Univers, care sa trebuiasca sa fie corelat sau modificat in vreun fel .

Pretutindeni in Univers exista constiinta si fiinte capabile sa ia, la modul constient,propriile lor decizii.Iubirea universala cosmica nu pierde nicodata controlul :legile ei sunt la fel de logice, exacte si implacabile ca si legile fizicii.

Ea este un mare mister si de aceea nu putem spune, in acest moment al evolutiei noastre, ca avem totala cunostinta despre aceste legi .La un anumit nivel de evolutie spirituala, oricine ajunge sa stie ca, in orice situatie, avem cu totii exact ceea ce meritam.


multumiri sursei : http://www.esoterism.ro/ 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu