luni, 18 aprilie 2011

Cele 10 mari Iluzii ale Umanitatii,,,amintite de Neale Donald Walsch

                   


Iluziile ne pun piedici serioase in a ne gasi fericirea si starea de bine in realitate. Iluziile ne impiedica in a face tot ce ne sta in putinta pentru a atinge ceea ce ne dorim. Iluziile sunt piedici serioase in lupta implinirii visurilor noastre. Iluziile ne impiedica sa facem pasi inainte si sa depasim pasii inapoi, ne impiedica sa evoluam si sa progresam, ne impiedica in a actiona pentru viata, pentru asteptarile si implinirea dorintelor noastre. Iluziile sunt… doar iluzii. Realitatea fericirii se afla dincolo de ele.

Cele 10 iluzii ale umanitatii au fost expuse de catre maestrul spiritual al lumii moderne - Neale Donald Walsch- in cartea Communion with God. Teoria fundamentala pe care se axeaza cartea mai sus mentionata este aceea ca lumea, iar cand spunem lume a se intelege umanitatea, traieste o serie de mari iluzii. Iata care sunt, in conceptia lui Neale Donald Walsch, cele 10 iluzii in care traieste fiinta umana: Cele 10 iluzii se intrepatrund si fiecare dintre ele o determina pe cealalta si are in vedere cauzalitatea ei. Fiecare iluzie da nastere unei alte iluzii. Fiecare iluzie genereaza o alta iluzie sau este creata de o alta.

                                             Ca exista Nevoia -ILUZIA NEVOII

Nevoia este inexistenta in univers. Nevoia este non-existenta in universul individual. Ea este doar o reprezentare fictionala. Avem cu adevarat nevoie de ceva anume pentru a fi fericiti? Nu este fericirea de fapt o stare a minti? Fericirea nu este o urmare sau un rezultat al anumitor conditii. Nu ne trebuie nimic in mod expres pentru a fi noi insine sau pentru a fi ceea ce suntem deja. Universul nu cere rezultate anume pentru ca universul insusi este un rezultat. Dumnezeu (sau numiti-l cum vrei: creator, fiinta suprema, univers, energia superioara, etc.) nu are nevoie de nimic. El nu urmareste rezultate. Nu este el cel care da nastere rezultatelor? Cu toate acestea, fiinta umana a creat o imagine a acestei entitati supreme dupa chipul si asemanarea sa. I-am atribuit o agenda, i-am conferit nevoi, i-am acordat capacitatea de a judeca, este de parere Neale Donald Walsch…

                                           Ca exista Esecul-ILUZIA ESECULUI

Iluzia Esecului deriva din Iluzia Nevoii. Ca sa poti afirma ca ai esuat inseamna sa admiti ca ai avut nevoie de ceva care ti-a fost refuzat sau pe care nu l-ai putut obtine. Absenta nevoii atrage dupa sine absenta esecului. Daca nu ai nevoie de nimic, nu poti esua. Daca nu exista nevoie, nu exista nici esec. Acceptand ca poti esua, accepti si faptul ca Dumnezeu poate esua, ca Dumnezeu are nevoie, ca Dumnezeu isi doreste si nu poate obtine ceea ce isi doreste. Accepti ca, NOI, ca parte a creatiei si a lui Dumnezeu, nu suntem perfecti. Daca accepti ca esti o parte componenta a acestui univers , atunci tot ceea ce faci si creezi este perfect si nu cunoaste greseala, esecul sau nevoia. Esecul este un lucru relativ, sustine Neale Donald Walsch. El depinde de cine si ce isi imagineaza fiecare ca este. Aceasta iluzie ne arata ca rezultatele vietii pot fi imprevizibile, nesigure.

                                Ca exista Lipsa de Unitate-ILUZIA LIPSEI DE UNITATE   

 Lipsa de Unitate implica posibilitatea esecului, iar posibilitatea esecului este determinata de existenta nevoii. Iluzia Lipsei de Unitate este legata de acceptarea existentei separarii. Universul este lipsit de unitate daca lasam separarea sa se instaureze intre noi insine, intre noi si cel care ne-a lasat sa fim parte din acest intreg, intre noi si ceea ce ne inconjoara, intre noi si ceea ce exista ca si creatie in acest univers. Astfel acceptam ca nu suntem unul si acelasi lucru cu intregul in care am fost inclusi. Separarea poate da nastere unor rezultate negative precum invidie, lacomie sau comportamente indezirabile. Nu poti pune capat acestor rezultate negative investind aceeasi energie care le-a creat (nu poti sa pui capat urii cu ura, nu poti sa inabusi mania prin manie, etc). Suntem cu totii parte a unui intreg, iar acest intreg este totul, este de parere Neale Donald. Totul nu are nevoie de nimic ca sa existe.
                                        Ca exista Lipsuri-ILUZIA INSUFICIENTEI

La un moment dat, ne-am gandit la noi insine la fiind separati unii de altii, de univers, de intregul caruia i-am apartinut. Asa s-a nascut ideea ca “nu este suficient” sub soare pentru noi… Cand ne separam, ceea ce putem obtine individual ni se pare insuficient. Intotdeauna traim cu impresia si certudinea ca ne lipseste ceva. Exista insa intotdeauna destul si suficient pentru fiecare dintre noi, pentru toti. Nu poti afirma ca un lucru iti este insuficient daca nu ai nevoie si nu doresti acel lucru. Natura universala isi este suficienta prin ea insasi. Natura umana este una singura. Facand parte din intreg nu putem fi realmente separate ca entitati. Daca exista un singur lucru si acest lucru este tot ceea ce exista, atunci nu pot exista lipsuri de niciun fel, afirma in continuare Neale Donald.

                                        Ca exista Cerinta-ILUZIA CERINTEI  
                    
Trebuie sa fie ceva ce pot fi sau ce pot face pentru a avea “suficient”. Acest “suficient” trebuie sa implice ceva, trebuie sa-mi ceara ceva. Trebuie doar sa descoper ce este acel Ceva. Trebuie sa vad care este acea Cerinta. Daca ceva este “insuficient”, inseamna ca exista o posibilitate de a-l face la un moment dat sa devina “suficient”. Iluzia lnsuficientei reprezinta cauzalitatea Iluziei Cerintei. “Nu destul” ne determina sa ne intrebam ce am putea face pentru a avea “destul”: destula fericire, destula iubire, destul Dumnezeu, destula siguranta, destul din tot ce este insuficient… Fiinta umana i-a atribuit aceasta iluzie chiar si lui Dumnezeu. Energia creatoare CERE si ea ceva de la noi pentru a-i primi indurarea, rasplata, fericirea suprema, Raiul. Iluzia Cerintei este cea care a determinat umanitatea sa traiasca dupa reguli ale omului, reguli ale lui Dumnezeu, reguli, legi, proceduri… Ne razvratim mai mult sau mai putin. De multe ori ne conformam Cerintei. Credem ca TREBUIE sa facem ceva pentru a-l multumi pe Dumnezeu. Esecul in a indeplini acest lucru poate atrage dupa sine consecinte inspaimantatoare.

                                       Ca exista Judecata-ILUZIA JUDECATII

Daca exista Cerinta, de unde vom sti daca cineva a indeplinit aceste cerinte? A trebuit de aceea sa existe un sistem de judecata care sa ne dea verdictul pozitiv sau negativ. S-a nascut in lume Iluzia Judecatii. Am creat in mintile noastre iluzia unui Creator care ne judeca, am creat in viata noastre de pe pamant un sistem uman de judecata, afirma acelasi autor. Scopul? Pentru a ne asigura ca Cerinta exista astfel incat sa putem primi suficient din ceea ce nu este suficient. I-am atribuit lui Dumnezeu un sistem de judecata pentru a ne justifica actiunea noastra de judecare a celorlalti (in functie de rasa, sexualitate, gen, putere, posibilitati materiale, etc.)

                                     Ca exista Condamnare-ILUZIA CONDAMNARII

Daca exista un sistem al judecatii, atunci trebuia sa existe si o recompensa pentru cei care se conformeaza cerintei, implicit o pedeapsa pentru cei care nu se conformeaza. Astfel, spune Neale Donald Walsch, a aparut ideea condamnarii. Judecata nu putea exista fara o consecinta a ei - condamnarea. S-au nascut astfel condamnarile aici, in vietile noastre de pe pamant, cat si condamnarile de dincolo de aceasta viata. Supunem atat actiunile noastre, cat si pe ale celor din jurul nostru propriei judecati, propriului sistem de judecata. Le catalogam ca fiind corecte sau incorecte. Actiunile noastre nu sunt intotdeauna cele mai potrivite pentru ca de cele mai multe ori nu intelegem ca menirea noastra este sa facem parte din intreg. “Daca Dumnezeu este iubire – iubirea suprema, completa, adanc - cum poate atunci sa existe condamnarea? Daca Dumnezeu este atotiertator, cum poate Dumnezeu sa ne condamne la torturi nesfarsite? Daca noi facem parte din intreg, intregul este viata, viata este Dumnezeu insusi, de ce s-ar judeca Dumnezeu pe sine?”, se intreaba Neale Donald.

                                       Ca exista Conditionare-ILUZIA CONDITIONARII

Nu poti spune ca iubesti daca iti legi iubirea de anumite conditionari. In univers nu exista conditionare. Ceea ce este este pur si simplu. Fara conditii. Nu se poate ca ceea ce este iubire sa nu fie iubire. “Dragostea nu cunoaste conditii”, spune autorul. Ea este dragoste pur si simplu. Nu ne-au fost dat nici cereri si nici conditii. Putem avea viata la care aspiram, viata pe care ne-o dorim cu adevarat. Trebuie doar sa o alegem. Si sa alegem cu inima. Astfel, precizeaza Neale Donald Walsch, umanitatea a dezvoltat religii pentru a explica aceste cerinte si conditii, pentru a primi iubirea lui Dumnezeu. In jurul iubirii supreme au inceput sa fie construite ziduri de conditii. Dumnezeu a inceput sa spuna “te iubesc” in mod conditionat. Te iubesc daca...
                                       Ca exista Superioritate-ILUZIA SUPERIORITATII

 In  mod automat, cei care se conformau conditionarilor erau mai buni, mai deosebiti, mai ALTFEL decat cei care nu supuneau conditiilor. Astfel s-a nascut Iluzia Superioritatii in umanitate. Cei care au obtinut mai mult au fost declarati si s-au autodeclarat ca fiind superiori. Nu exista insa superioritate, spune Neale Donald Walsch, cand toti suntem unul singur, cand toti laolalta formam un intreg, iar acest intreg este universul insusi. Poate fi un lucru superior lui insusi? CUM?...

                                        Ca exista Ignoranta-ILUZIA IGNORANTEI
 
Ignoranta este o iluzie. A crede ca ignoranta nu este o iluzie este o iluzie in sine. Iubirea este libertate. Ea invita la exprimare, la o exprimare completa, intreaga. Iubirea deschide. Iubirea invita sa-i testezi toate mijloacele, sa depasesti limitele ignorantei. Teama blameaza exprimarea totala. Teama suprima libertatea. Iubirea nu inseamna suprimare, anihilare, minciuna. “Cauta orice raspuns. Vorbeste orice cuvant. Impartaseste orice gand. Crede in orice daca crezi cu tarie. Iubirea ne invita sa traim adevarul nostru. – aceasta este esenta iubirea. Si deja stim ceea ce este de stiut despre cine suntem cu adevarat”, specifica maestrul spiritual.
 
  sursa : Garbo

vineri, 15 aprilie 2011

IUBIREA NU ESTE O STEREOTIPIE ,,, de Patricia Diane Cota-Robles




                                                               17 martie 2011


   In acest weekend, am avut sansa de a-i imprima o noua directie acestei planete, pe un curs nou, care ii va Pamântului si intregii Vieti ce il populeaza, posibilitatea unui salt cuantic, care il va scoate din intuneric si il va duce in Lumina. Acesta este doar inceputul. Trebuie sa continuam sa ne concentram zilnic asupra RATIUNII noastre planetare – Iubirea Divina – pâna când vom atinge o masa critica, ce va crea schimbarea de neoprit, pentru care am lucrat cu totii. Ne aflam acum la o rascruce de drumuri, iar acesta este punctul critic de cotitura pentru Omenire. Este vital sa intelegem ca nu trebuie doar sa stam si sa asteptam, ca vântul schimbarii si frecventele Cosmice in crestere sa ne transforme vietile. In schimb, trebuie sa ne concentram asupra Luminii, cu gândurile, cuvintele, faptele si sentimentele noastre, folosind energiile tot mai intense, pentru a co-crea tiparele perfectiunii pentru Noul Pamânt, pe care asteptam de multa vreme sa le manifestam.

   La inceputul acestui an, Fiintele de Lumina din Tarâmul Adevarului ne-au spus sa ne punem centurile de siguranta, fiindca ne aflam aici pentru cursa vietii noastre. Va mai indoiti acum de acest lucru? Evenimente haotice se petrec in intreaga lume, pe masura ce traim experienta fara precedent, a purificarii si a eliberarii de anomaliile pe care le-a zamislit Omenirea. Este firesc sa ne simtitim coplesiti si plini de teama, atunci când urmarim emisiunile de stiri si vedem tot felul de oameni care sufera de durere si sunt in agonie, dar nu ne este de niciun folos sa suferim si noi alaturi de ei. Le putem trimite iubirea si compasiunea noastra, dar daca ne frângem mâinile si ne cufundam in durerea lor, nu facem altceva decât sa le amplificam suferinta. Este o zicala veche care spune: „Ori de câte ori esti profund indurerat de suferinta cuiva, ii uzi gradina durerii.” Asadar, in loc sa va simtiti neajutorati si sa sporiti durerea pe care o traiesc unii oameni, faceti in asa fel incât sa deveniti puterea iubirii si sperantei, pe care ati venit sa le manifestati pe Pamânt. De aceea ne aflam aici. Acesta este scopul si motivatia de a fi.

   In acest weekend, de vineri -18 martie – si pâna sâmbata – 20 martie – am avut Luna Plina si Echinoctiul de primavara. Aceasta Luna Plina este considerata o super-luna, fiindca se va afla mai aproape de Pamânt, decât in tot restul acestui an. Combinatia acestor doua evenimente ne va aduce o puternica oportunitate de a ne extinde nou descoperita RATIUNE Planetara a Iubirii Divine, prin Flacara Inimii fiecarei persoane. Dintre toate frecventele de Lumina ale intregii Creatii, niciuna nu este mai eficienta si mai puternica in eliminarea suferintei omenesti, decât Iubirea Divina.

   S-au scris atâtea despre Iubire, incât aceasta aproape ca a devenit o stereotipie, insa Iubirea Divina, Transformatoare, a Dumnezeului Tata-Mama, este forta cea mai puternica din Univers. Iubirea nu e o stereotipie. Ea este vibratia din care ne-am nascut din inima lui Dumnezeu si vibratia prin care trebuie sa evoluam si sa ne Inaltam, din nou, in Inima lui Dumnezeu. Iubirea Divina nu are limite, bariere si nu pune conditii. In puterea infinita a Iubirii lui Dumnezeu nu exista durere sau suferinta, nu exista limite. Aceasta Iubire cuprinde, in esenta ei, intregul potential de a ne ridica deasupra conditiei umane, a suferintei pe care ne-o provocam singuri, a haosului, confuziei, lipsei de speranta si a disperarii.

   Iubirea Divina vindeca iluzia separarii. Ea reintinereste, revitalizeaza si unifica tot ceea ce atinge. Ea este unica si imensa sursa a iertarii si reverbereaza in intregul impuls al Libertatii noastre Eterne. Iubirea Divina este fundamentul Creatiei si echilibrul Unimii. Ea este extazul indivizibil, invariabil, care ne permite sa recunoastem Iubirea, in tot ceea ce exista. Când traim experienta Iubirii lui Dumnezeu, intelegem ca suntem cu totii Unul. Fie ca suntem o persoana, un Soare magnific sau un fir de iarba, suntem uniti cu totii in Lumina atotcuprinzatoare a Iubirii Divine.

   Deoarece RATIUNEA noastra Planetara a Iubirii Divine vindeca acest Pamânt si alina Omenirea cu Lumina-i Eterna, noi vom trai experienta adevaratei Paci, iar suferinta va disparea. Iubirea lui Dumnezeu rezoneaza acum in miezul Fiintei noastre. Ea nu se afla in afara noastra. Nu mai e nevoie sa cautam, in departare, Iubirea lui Dumnezeu, ci doar sa acceptam ca Dumnezeu este in noi, salasuind in Flacarile Inimilor noastre. Iubirea Divina pulseaza in linistea fiecarei batai a inimilor noastre, a fiecarei respiratii. Este limba universala, care ii vorbeste acum intregii omeniri, prin darul Vietii. Daca ascultam, in tacerea inimilor noastre, vom auzi tonurile si soaptele Iubirii inspirate de minunatia Naturii si de Muzica Celesta.

   RATIUNEA noastra Planetara a Iubirii Divine restabileste acum un Legamânt al Iubirii cu toti Copiii Pamântului, care ne va intari capacitatea de a accepta, o data pentru totdeauna, darul Abundentei lui Dumnezeu si Pacea Eterna. Prin acest Legamânt, toate lucrurile benefice ne vor fi daruite in permanenta, pentru a fi folosite de Copiii lui Dumnezeu. Gloria Abundentei Divine va fi o realitate manifestata – nu doar in acest moment, ci pentru Eternitate.

   Când acceptam sa devenim o forta magnetica a Iubirii Divine, atragem catre noi sprijinul plin de iubire de care avem nevoie, de la cei asemenea noua, care ne vor asista in implinirea Misiunii noastre Divine. Acest lucru nu tine de un anumit tip de personalitate, ci de afinitatea Luminii sufletelor noastre, cu esenta spirituala a unui anumit aspect al Planului Divin. Pe masura ce ne dedicam tot mai mult slujirii Vietii, ne putem eleva constiinta si ne putem racorda la cunoasterea si intelepciunea sacra, care ne va invata cum sa folosim efectiv noile frecvente ale Iubirii Divine, care scalda acum Pamântul.
 
   Gratie recentului aflux, fara precedent, al Luminii, prezenta EU SUNT, Divinitatea din fiecare fiinta umana, isi cere dreptul dupa care tânjeste de atâta timp, in experienta pamânteana. Interventa Divina a prezentei noastre EU SUNT ii permite intregii Suite a Cerului sa lucreze cu noi mai indeaproape decât oricând aldcândva. Acesti Mesageri, lipsiti de ego, ai lui Dumnezeu ne cer sa ne alaturam lor, intr-o constiinta unificata, pentru a-i da o noua dimensiune RATIUNII care va transforma aceasta planeta si pentru a face ca INTREAGA Viata de pe Pamânt sa evolueze, manifestând pe deplin Raiul pe Pamânt. Acea RATIUNE, care va capata noi valente prin afluxul de Lumina, generat de perigeul Lunii Pline si Echinoctiul de primavara, este IUBIREA.

   Ca recunostinta profunda pentru capacitatea noastra de a sluji Vietii in acest fel, haideti sa ne unim, la nivelul constiintei, cu prezenta EU SUNT a fiecarui barbat, femeie sau copil de pe Pamânt si sa ne unim inimile cu intreaga Suita a Cerurilor. Impreuna vom da putere, nou stabilitei RATIUNI a IUBIRII, care este de departe mai puternica decât orice anomalie creata de om, care provoaca acum durere si suferinta omenirii.

                                                   Amplificarea CAUZEI IUBIRII

   Iubite Dumnezeu Tata-Mama, te rugam sa amplifici acum Flacara Iubirii Divine Transformatoare, care pulseaza in inima fiecarei fiinte umane. Din acest Foc Sacru, creeaza o imensa Inima a Iubirii Divine Pure, care se extinde si se extinde, pâna când va invalui intreaga planeta Pamânt.

   Acum, aceasta splendida Inima a Iubirii Divine Pure atrage Iubirea lui Dumnezeu pe Pamânt, de la fiecare nivel al Fiintelor Inaltate din Univers. Acest aflux insondabil de Iubire inunda Pamântul si scalda fiecare particula atomica si subatomica si fiecare unda a pretioasei energii a Vietii cu Lumina ei vindecatoare.
Aceasta actiune a Luminii creeaza arhetipul care va forma tiparul perfectiunii pentru RATIUNEA planetara a manifestarii Iubirii Divine, in inima si mintea fiecarui om de pe Pamânt.

   Dumnezeu, intreaga Suita a Cerurilor si Prezenta EU SUNT a fiecarei persoane de pe Pamânt se unesc acum intr-o Forta Unficata a Iubirii Divine. Ca o singura respiratie, o singura bataie a inimii, o singura voce, o constiinta unificata a Iubirii Divine Pure, noi respiram frecventele, nestiute inainte, ale Iubirii lui Dumnezeu, din inima Creatiei, in inima fiecarei fiinte de pe Pamânt. Acest aflux fara precedent de Iubire Divina, care curge acum prin fiecare Flacara a Inimii, creeaza o simfonie a Iubirii, care insufleteste si patrunde in Mama Pamânt si in INTREAGA Viata pe care o sustine.

   Acest aflux de Iubire Divina patrunde acum in cea de-a a 5-chakra - a Inimii - a fiecarui om de pe planeta. Prezenta EU SUNT a fiecarei femei, a fiecarui barbat si copil, devine un punct de forta a Luminii unificate in constiinta, cu Prezenta EU SUNT din fiecare alta persoana de pe Pamânt, imbratisând, asimilând, extinzând si proiectând acest câmp de forta al Iubirii Divine asupra intregii Omeniri, al Regatului Elementalilor, al Tarâmului Angelic si a intregii atmosfere a Pamântului.

   Prezenta EU SUNT din fiecare fiinta umana este acum o Poarta Deschisa pentru aceasta splendida Lumina. La nivelurile launtrice, fiecare persoana de pe planeta traieste experienta acestui câmp de forta, al Iubirii Divine Neconditionate.

   Prin Prezenta sa EU SUNT, fiecare persoana poate vedea culorile stralucitoare ale Iubirii, poate simti parfumul Iubirii si poate auzi Tonurile Cosmice si muzica emotionanta a Iubirii. Prin aceasta activitate a Luminii, suntem cu totii, cu adevarat, Iubire in actiune. La nivel colectiv, vibratia inimilor noastre schimba substantial vibratia care a dus la crearea actualelor conditii negative de manifestare pe Pamânt.

   Prin prezenta lui Dumnezeu, a intregii Suite a Cerului si a Prezentei EU SUNT a fiecarei Fiinte Umane, noi devenim RATIUNEA acestui Câmp de Forta al Iubirii Divine, care se instaleaza acum pe Pamânt. Dupa indelungatul exil in intuneric, am co-creat, impreuna, o punte catre fortele spirituale fundamentale ale Iubirii Divine, catre care accede acum Omenirea, in cea de-a 5-a Dimensiune a Tarâmurilor Luminii.

Aceasta este ceea ce RATIUNEA Iubirii Divine atrage in personalitatea fiecaruia dintre noi si la nivel colectiv. Suntem cu totii fiinte aflate intr-un profund proces de trezire a constiintei supreme a Iubirii. Noi suntem, aici si acum, Maestrii ai Iubirii, asa cum am fost dintotdeauna predestinati sa fim.

Suntem Fiinte ale Iubirii, care accepta responsabilitatea de a Iubi acest Pamânt minunat si LIBERATATEA Vietii pe care o gazduieste. Suntem Una cu aceasta planeta binecuvântata, iar planeta este Una cu noi.

Dumnezeu Mama-Tata si Suita Cerurilor isi intensifica acum Lumina prin Flacara Inimii fiecarei persoane. Aceasta actiune a Luminii ridica Omenirea la o octava mai inalta a Serviciului Divin. Fiecarui om de pe Pamânt i s-a creat, in permanenta, un Câmp de Forta Cosmic al Iubirii Divine. Acest câmp de forta ne initiaza pe fiecare dintre noi intr-o Pozitie mai Inalta, pusa in slujba Omenirii si a Luminii, prin care avem posibilitatea de a ne spori capacitatea de a co-crea tiparele perfectiunii pentru Noul Pamânt, in lumea formei fizice.Prin invocare, recunoastem ca aceasta activitate a Luminii a fost Indeplinita in mod Victorios, cu adevarat Divin.
                                             

                          Si s-a infaptuit! Iubite EU SUNT, Iubite EU SUNT, Iubite EU SUNT.

multumiri sursei : http://www.editura-foryou.ro/

sâmbătă, 9 aprilie 2011

Invitatie in cuprins de - Mandria Spirituala -,,,cu Paul Ferinni

    


    ”A crede ca esti mai departe pe carare decat oricine altcineva este mandrie spirituala. Chiar daca acest lucru ar fi adevarat, nu ti-ar fi de nici un folos sa-t stii sau sa-l pretinzi. Ceea ce iti este de folos este compasiunea fata de sine, compasiunea fata de altii. Ceea ce iti este de folos e sa stii ca fiecarei persoane i se ofera lectia care este perfecta pentru ea, iar daca o invata, nu poate nimeni spune cat de departe a ajuns.

Sa nu crezi ca ai capacitatea de a masura in mod corect progresul spiritual al cuiva, inclusiv al tau. Nu o ai. N-ai cum sa stii. O persoana, care pare a fi ramas mult in urma, poate trece in fata ta intr-o secunda. Iar una care pare a fi mult avansata, poate fi serios incetinita. Intreaga idee referitoare la in fata si in urma nu are nici un sens, intrucat n-ai de unde sa stii care este linia de pornire sau linia de final.

Nu e neaparat nevoie ca ceilalti sa inceapa de unde ai inceput tu. Nu e neaparat nevoie ca ceilalti sa incheie unde inchei tu. Unii parcurg o calatorie scurta, intesata cu provocari care le frang inima. Altii au o ca latorie lunga, alcatuita din multe lectii neinteresante.

Poti sa te uiti la ceilalti si sa crezi ca intelegi - dar asta nu inseam na decat ca te amagesti. Habar nu ai despre ce este vorba in viata celui lalt. De fapt, nici macar nu este treaba ta sa stii.

Se intampla destule lucruri in viata ta ca sa fii tot timpul ocupat. A intelege care-ti sunt lectiile si a incepe sa ti le insusesti este o activitate care dureaza o viata intreaga.

Daca esti invatator spiritual, intreaba-te daca ai ales acest rol ca sa eviti sa inveti lectiile pentru care ai venit aici. Atunci cand esti o autoritate si spui altora ce sa faca, nu trebuie sa te uiti niciodata la tine insuti.

Sa fii sigur ca nu vei putea sa te ascunzi pentru totdeauna. Cu timpul, rufele tale murdare vor fi date la iveala. Este inevitabil. Toata lumea vine aici si crede ca poate sa dispara. Unii oameni se pricep foarte bine sa o faca. Ei dispar timp de cincizeci sau saizeci de ani. Cand se intorc, sunt siguri ca nimeni nu-i va recunoaste. Dar. de indata ce intra intr-un magazin din cartier, stiu ca jocul s-a sfarsit. Nimeni nu se poate ascunde pentru totdeauna. Asta, deoarece aici e un loc unde toti sunt gasiti. Mai devreme sau mai tarziu, tuturor li se da desteptarea. Aceasta este natura calatoriei fizice. Pana la urma, chiar ai sa te obisnuiesti cu ea Le vine randul chiar si acelor dintre voi care tandalesc la sfarsitul cozii. Cel care va striga pe nume nu moare pana ce nu ajunge si la tine. Si chiar daca ar muri, altcineva i-ar lua locul. Nu te poti ascunde. Nu poti deveni invizibil in mod permanent.

Probabil ca treaba asta ti se pare ciudata. La urma urmei, majoritatea oamenilor de pe planeta Pamant fie ca se deghizeaza intr-un mod inteligent, fie pretind ca nu sunt acasa, atunci cand suna soneria. Negarea se infiltreaza absolut peste tot.
Dar nu conteaza. Nu acesti oameni conduc spectacolul. Cel din spatele mastii este persoana care ia toate deciziile. Cel din spatele mastii il cheama pe strain la usa ca sa sune desteptarea.

Voi credeti ca autoritatea se afla in afara voastra si ca totul vi se intampla. Nu e asa! Autoritatea este inauntru si faceti ca totul sa se in tample, pentru ca sa va treziti.

Intreaga planeta are misiunea de a se trezi. De aceea sunt atatia oameni care par a fi adormiti. Cum s-ar putea ei trezi, daca nu ar dormi sau, cel putin, nu s-ar preface ca sunt adormiti?

Nu aceasta e planeta pe care trebuie sa va aflati, daca vreti sa va ascundeti. Nu acesta este locul pe care trebuie sa va aflati, daca vreti sa ramaneti adormiti. Daca scopul vostru este sa nu fiti constienti, atunci va aflati intr-un loc periculos!

Toti oamenii care acum umbla in somn, intr-o zi isi vor da seama ca au plecat din pat si din casa si umbla pe strada. O vor face intr-un mod destul de simplu: izbindu-se unul de altul.

Despre asta este vorba in aceasta calatorie interactiva: incalcarea limitelor, coliziuni, abuzuri, numiti-le cum vreti. Totul pare a fi intentionat, dar in realitate nu este. Nimeni nu stie in mod constient ca urmeaza sa se izbeasca de altcineva. Asa se intampla. Apoi, daca este destept, se trezeste si spune: „imi pare rau, nu te-am vazut". Iar semenul ii raspunde: „Nu face nimic. Nici eu nu te-am vazut."

Ce altceva mai e de spus? Daca totul e luat ca un afront personal si individul raspunde: „Ba m-ai vazut, mizerabile!" ce ar dovedi aceasta? N-ar dovedi ca el a fost atacat. Ar dovedi doar ca se simte atacat.

Si despre asta este vorba cu adevarat aici: un grup de oameni care se simt atacati. Nu e o imagine exacta a ceea ce se intampla, dar este una acceptata de catre toata lumea. Asta, deoarece toti interpreteaza comportamentul. Toti presupun ca totul se face cu o anumita intentie. Fiecare crede ca stie care este motivul celeilalte persoane. Dar, bineinteles ca nu-l stie. Nu are nici un fel de idee de ce s-a izbit cineva de el.

Ati auzit despre casatoriile aranjate? Ei bine, aceasta este o izbire aranjata. Ambele persoane aflate in spatele mastilor au decis sa-si ofere una alteia posibilitatea de a-si aduce aminte ca se pot trezi in acelasi moment. Atunci cand au aranjat intalnirea, nici una dintre ele nu stia ca se vor simti amandoua atacate, atunci cand acest lucru se va intampla.

Aceasta, deoarece atunci cand au aranjat intalnirea, fiecare a luat contact cu intentiile celuilalt: de a cinsti si de a ajuta - nu de a face rau sau de a agresa. Nici una dintre ele nu si-a facut griji in privinta a ceea ce urma sa se intample, deoarece a avut incredere in intentia celuilalt. Amandoi au stiut ca, orice s-ar intampla, totul va fi in regula.

Daca ai intra in legatura cu intentia fiecarei persoane de a te trezi si de a te ajuta sa te trezesti, nu ai lua ca pe un afront personal nici un fel de imixtiune. Ai spune doar: „Iarta-ma, frate al meu. Nu te-am vazut. Multumesc ca ai sunat desteptarea. Acum voi fi mult mai atent'".

Nu izbitura e cea care raneste, ci interpretarea pe care i-o dai. Faptul ca il condamni pe cel care te-a izbit. Faptul ca te condamni pe tine insuti, pentru ca ai fost izbit. De indata ce numim acest lucru abuz, pierdem din vedere ce rol avem noi in toate astea. Proiectam responsabilitatea asupra altcuiva. Credem ca nu faceam nimic altceva decat sa ne vedem de treaba si, deodata, vine o persoana rautacioasa care ne ataca.

Nu asta s-a intamplat. Aceasta e enorma autoinselare, uriasa minciuna pe care incercati sa o treceti asupra altora. Va straduiti sa vorbiti unul cu altul de pe pozitii de victime si va minunati de ce fiecare este pedepsit in permanenta.

Nu exista nici o intalnire la baza careia sa nu fi existat cinste si simt al responsabilitatii personale. Nu exista nici o intalnire Ia baza ca reia sa nu fi existat iertare de sine si compasiune pentru ceilalti.

Daca vreti sa va intalniti, daca vreti sa va treziti impreuna, trebuie sa incetati de a mai interpreta ce se intampla si sa lasati lucrurile asa cum sunt. Puteti fi uluiti de izbitura. Ii puteti spune celeilalte persoane ca sunteti surprinsi. Dar sa nu credeti ca intelegeti de ce s-a intamplat totul, intrebati. Verificati.

Comunicati in mod cinstit si simplu: „Atunci cand m-am izbit de tine, m-a durut, semen al meu. Tu ce-ai simtit?" A spune adevarul prin preluarea responsabilitatii pentru propriile voastre sentimente nu este un atac, sau o prezumtie de imixtiune, sau vinovatie. Este doar un mod sim­plu de a impartasi experienta. Ea invita la dialog, nu la separare.

O data ce se presupune ca exista vinovatie, atacul este inevitabil. Nu poti ataca o persoana nevinovata. Pentru a ataca, trebuie sa crezi ca atacul este justificat, ca persoana il merita. In acest moment, te-ai disociat de propriile tale sentimente, ti-ai impartit mintea in doua si te-ai pregatit pentru un conflict exterior inevitabil. Totul, din cauza mandriei spirituale - totul, deoarece crezi ca stii care sunt motivele celuilalt.

Renunta, prieten al meu. Nu stii ce este in inima semenului tau. Nu vei stii niciodata. Cel mai bun lucru pe care-l poti face este sa-l intrebi deschis. In felul acesta ajungi cat mai aproape posibil de a sti ce gandeste si ce simte.

Daca nu-l intrebi niciodata pe semenul tau ce experienta traieste, cum crezi ca vei ajunge sa-l cunosti? Tot ceea ce vei cunoaste vor fi propriile tale proiectii, propriile tale judecati si interpretari. Acestea spun multe despre tine si foarte putine despre el. Si, daca nu poti sa presupui ca el nu este vinovat, cum vei fi vreo data in stare sa-ti vezi propria nevinovatie? Daca tu crezi ca-l cunosti, cat de bine crezi ca te cunosti pe tine?

Dupa cum vezi, nu exista cale de iesire. Fiecare judecata pe care o emiti asupra altcuiva se intoarce la tine si te obsedeaza.

Cel mai bun lucru este sa renunti la judecati.

Cel mai bun lucru este sa-ti dai seama ca nu stii nimic despre intentiile sau motivele celorlalti oameni. Cel mai bun lucru este sa intelegi ca, adesea, esti complet rupt de propriile tale intentii. Mandria spirituala nu face altceva decat sa-ti prelungeasca necunoasterea. O persoana aroganta nu evolueaza. Ea nu devine transparenta fata de ea insasi sau de ceilalti. Ea se ascunde. Ea ataca pe fata - iar atunci cand i se raspunde, pare ca doarme. Ea se joaca de-a v-ati ascunselea cu ea insasi si cu universul.

Am sa-ti dau un joc mai bun. El se numeste: „Ma izbesc de tine, daca si tu te izbesti de mine". Nimeni nu este acuzat, nimeni nu este facut de rusine. Nici macar nu trebuie sa tii scorul. Continua sa te izbesti, pana cand te trezesti si privesti in ochii celuilalt - fara condamnare si fara judecata.” (Paul Ferinni)

                                     
                                         

duminică, 3 aprilie 2011

Cele 4 legaminte toltece ale iubirii ,,, Don Miguel Ruiz

                

    Iata care sunt in viziunea lui don Miguel Ruiz,cel care s-a dedicat stapanirii stravechii intelepciuni ancestrale de vindecare prin aprofundarea si explorarea cunostintelor totelice ezoterice,Cele Patru Legaminte. Haidetzi sa incorporam aceste legaminte in propriile vietii pt a face un pas urias inspre cunoasterea ,intelegerea si manifestarea armoniei interioare, a pacii si a starii de fericire. Namaste!

                                  PRIMUL LEGAMANT: Fii impecabil in tot ceea ce spui

Vorbeste deschis, integru, exprimand doar ceea ce gandesti cu adevarat. Spune intotdeauna adevaratul si fereste-te sa folosesti cuvintele pentru a barfi, a defaima sau a-i barfi pe ceilalti. Nu vorbi urat cu tine insati si nu folosi cuvinte depreciative impotriva propriei persoane. Fa astfel incat acel cuvant pe care il folosesti sa serveasca adevarului si iubirii. Evita minciunile, promisiunile desarte, barfele. Chiar si fara sa constientizezi, ele pot produce rau celorlalti. Cuvintele au putere. Involuntar sau nu, ele pot rani. Sunt multe persoane care nici nu realizeaza ce forta negativa degaja atunci cand vorbesc agresiv, nechibzuit, fara sa gandeasca. “Cuvantul nostru este magie pura, iar folosirea lui gresita este magie neagra”, spune Miguel Ruiz in cartea sa “Cele patru legaminte”. Spune-i unei persoane ca este incapabila sa iubeasca. Spune-i acest lucru in mod repetat. Va ajunge sa creada ca este incapabila sa iubeasca. Cuvintele tale pot produce rezonante in ceilalti, determinandu-i sa cada la invoiala cu ei insisi. Cuvintele negative duc la legaminte negative cu sine insusi sau cu ceilalti. Sau din contra. Spune-i unei persoane ca “poate”, ca este perfect capabila sa iubeasca. Spune-i acest lucru cu cea mai mare sinceritate, crezand in ceea ce spui, fara sa urmaresti un scop anume. Spune-i in mod repetat, iar probabilitatea de a crede in capacitatea sa de a iubi va creste considerabil. Cuvintele, constata Ruiz, trebuie sa fie utilizate in sensul bunelor intentii si al eticii. Acesta ne sfatuieste sa punem accent asupra pozitivitatii cuvantului, nu asupra negativitatii sau iritabilitatii pe care le poate exprima.

                      CEL DE-AL DOILEA LEGAMANT: Nu considera nimic ca fiind personal.

Pentru a intelege acest legamant trebuie sa intelegi ca oamenii nu sunt decat o reflexie a lor insisi, a comportamentului lor. Ceea ce fac si spun cei din jurul nostru reprezinta o proiectie a propriilor realitati. Ceea ce fac si spun alti nu este din cauza ta. Fiecare dintre noi are o modalitate unica de a privi lumea, fiecare dintre noi ii priveste pe ceilalti prin prisma propriilor prejudecati. Fereste-te sa crezi ca actiunile tale sunt cele care determina intotdeauna comportamentul celorlalti. Nu lua in considerare feedback-ul negativ pe care il primesti de la ceilalti in legatura cu propria persoana. Nicio opinie nu este exlusiv obiectiva. Nu considera opiniile si judecatile pe care ceilalti le emit despre tine si comportamentul tau ca fiind cele mai corecte si juste. Te expui voluntar suferintei Exista lucruri care tin de tine si pentru care suntem responsabili si lucruri care nu tin de noi si pentru care nu suntem responsabili.Autoimunizarea impotriva negativitatii celorlalti nu este imposibila. Nu lua personal ceea ce spun si fac ceilalti daca aceste actiuni sau cuvinte iti produc nefericire inutila. Nu sunt despre tine, sunt despre ei insisi.
“Atunci cand ii privesti pe ceilalti oameni exact asa cum sunt, fara a interpreta nimic la modul personal, este imposibil sa fii ranit de ceea ce spun sau fac ei.” “Daca veti respecta acest legamant, veti putea calatori in jurul lumii cu inima complet deschisa si nimeni nu va va putea rani. Veti putea spune: „Te iubesc” fara frica de a fi ridiculizat sau respins. Veti putea cerc ceea ce aveti nevoie”. (Don Miguel Ruiz - "The four agreements")

                                  AL TREILEA LEGAMANT: Nu face presupuneri inutile.

Aplicarea celui de-al treilea legamant te poate ajuta, intr-un mod simplu si necomplicat, sa iti transformi viata. Comunica clar cu ceilalti, exprima ceea ce vrei cu adevarat, fa-ti curaj pentru a adresa intrebati, dar nu te lasa prada presupunerilor inutile. Presupunerile pot da nastere neintelegerilor, conflictelor, sentimentelor de tristete, si chiar si suferintei. Presupunerile creeaza drama intr-un mod inutil. Nu presupune ca stii ceea ce gandesc ceilalti fara a verifica in prealabil. Nu trage concluzii gresite privitoare la comportamentul si actiunile celorlalti. In spatele comportamentului si opiniilor lor se pot afla motive diferite. Daca superiorul tau este irascibil si manios si se intampla ca privirea lui sa cada asupra ta nu inseamna ca este manios pe tine.

“Calea de a inceta sa mai facem presupuneri consta in a pune intrebari, in a comunica. Noi trebuie sa fim siguri ca felul in care comunicam este clar. Daca nu intelegeti ceva, intrebati. Aveti curajul sa puneti intrebari pana cand va clarificati complet, iar ulterior nu presupuneti ca stiti totul despre o anumita situatie data. Odata ce auziti raspunsul, nu va mai trebui sa faceti presupuneri, deoarece veti sti adevarul. (Don Miguel Ruiz - "The four agreements")

                        AL PATRULEA LEGAMANT: Fa intotdeauna ceea ce iti sta in putere.

Indiferent de circumstante, fa intotdeauna ceea ce iti sta in putinta. Nimeni nu isi doreste regrete, pareri de rau, un “cum ar fi fost daca”, “oare as fi putut face mai mult” asa ca fa pur si simplu tot ceea ce tine de tine. ACTIONEAZA! Fa ceea ce poti ca sa iti poti spune mai tarziu “am facut tot ceea ce am putut”. Vei impiedica astfel aparitia proceselor de constiinta si autojudecare. Remuscarile vor fi disipate inainte de a se forma. Este adevarat ca potentialul nostru maxim nu este intotdeauna constant. Randamentul nostru maxim variaza in functie de dispozitie, de o serie de factori exterior, de starea de sanatate, etc. Cand esti sanatos spre exemplu, poti actiona la potentialul tau maxim. Nu se va intampla acelasi lucru si cand esti bolnav. Se intampla ca astazi sa nu fii in aceeasi forma maxima ca ieri. Este un lucru absolut normal. Nu ai cum sa fii intotdeauna in forma ta maxima. Circumstante necontrolabile intervin in planurile noastre. Lucrurile se intampla pur si simplu in jurul nostru. Decat sa te confrunti cu pareri de rau mai tarziu pentru ca nu ai facut ceea ce puteai, depune un efort cinstit pentru lucrurile care conteaza.

“Actiunea inseamna sa traiesti plenar. Inactivitatea este practic o contestare a vietii. Inactivitatea inseamna sa stai in fata televizorului in fiecare zi, ani si ani la rand, deoarece te temi sa fii viu si sa-ti asumi riscul de a exprima ceea ce esti cu adevarat. Exprimarea de sine inseamna a actiona.’ (Don Miguel Ruiz - "The four agreements")

                        

  'Cele patru legaminte' pot fi considerate un inspirational si puternic cod al conduitei, al vietii si al iubirii, dar si al libertatii personale.

Publicata in 1997 si citita in lumea intreaga, cartea lui Don Miguel Ruiz -“The Four agreements” - reprezinta si astazi pentru multi o carte de capatai. Avand ca punct de plecare stravechea intelepciune tolteca, “Cele patru legaminte” pot fi considerate un inspirational si puternic cod al conduitei, al vietii si al iubirii, dar si al libertatii personale, al comunicariii.

“Oameni ai cunoasterii si ai intelepciunii stravechi”, artisti, filozofi si oameni de stiinta, toltecii erau de parere ca intreaga energie, materiala sau imateriala, este furnizata de univers, universul fiind totodata cel care o guverneaza. Toltecii, acesti maestrii ai spiritualitatii mexicane a secolului X sunt preocupati de cercetarea si pastrarea cunostintelor traditionale spirituale mostenite de la inaintasii lor.

Miguel Ruiz sustine ca fiecare dintre noi isi traieste viata bazandu-se pe un set de legaminte pe care le-a facut cu sine insusi, cu ceilalti, cu forta superioara care ne guverneaza. Aceste acorduri nu sunt intotdeauna de factura pozitiva. Adesea, prin ele ne limitam propria fiinta si dezvoltare. Adesea, aceste legaminte cu au ca fundament realitatea. Fara abandonarea sau suplinirea acestor legaminte cu altele pozitive, nu putem fi cu adevarat impacati cu noi insine, nu putem fi fericiti cu adevarat. Spre exemplu, daca in copilarie ti s-a spus de mai multe ori ca nu o sa reusesti niciodata sa ai performante in domeniul matematicii, este foarte probabil ca la un moment dat in timp sa transmiti mai departe aceasta afirmatie subconstientului si inimii tale, aproband-o.

Iti vei trai viata in consecinta, obtinand doar rezultate mediocre in domeniile tehnice. La un moment dat, vei realiza ca refuzul ideii de a absolvi o facultate de profil tehnic sau matematic este cauzata tocmai de acest acord pe care l-ai facut cu tine. Sub influenta celorlalti, ai fost de acord ca nu o sa fii niciodata bun la matematica. Te-ai autolimitat. Poti insa oricand sa anulezi acest acord, substituindu-l cu unul pozitiv “nimeni nu mi-a spus ca nu as putea excela intr-un domeniu tehnic. Mintea mea imi permite sa ma orientez spre profilul pe care il doresc, chiar si tehnic. Pot obtine rezultate deosebite”.

(Sursa : Garbo.ro )
































 

vineri, 1 aprilie 2011

Fii ceea ce doresti sa fii ,,,cu Neville Goddard

             


   ”Un ziarist mi-a povestit ca marele nostru savant, Robert Millikan, i-a spus odata ca el îsi fixase un scop la o vârsta frageda, când era înca foarte sarac si nerecunoscut în domeniul în care avea sa-si faca mai târziu un mare nume. Si-a condensat visul de maretie si siguranta într-o afirmatie simpla, afirmatie ce implica faptul ca visul sau de maretie si siguranta era deja realizat. Apoi, si-a repetat afirmatia lui însusi iar si iar, pâna ce ideea de maretie si siguranta i-a umplut mintea si a alungat toate celelalte idei din constienta lui. Se poate ca aceste cuvinte sa nu fi fost ale dr. Millikan întocmai, dar sunt cele care mi s-au transmis mie si citez, „Am un venit generos, regulat si sigur, pe masura integritatii si avantajelor reciproce”.


Dupa cum am spus în mod repetat, totul depinde de atitudinea noastra fata de noi însine. Ceea ce nu afirmam ca fiind adevarat nu se poate dezvolta în viata noastra. Dr. Millikan si-a scris visul de maretie si siguranta la persoana întâi, timpul prezent. El nu a spus, „Voi fi maret; voi fi asigurat”, caci asta ar fi sugerat ca nu era maret si asigurat. În schimb, si-a facut visul de viitor un fapt actual. „Am”, spunea el, „un venit generos, regulat si sigur, pe masura integritatii si avantajelor reciproce”.

Visul de viitor trebuie sa devina un fapt actual în mintea celui care cauta sa îl realizeze. Trebuie sa experimentam în imaginatie ceea ce am experimenta în realitate atunci când ne vom realiza scopul, fiindca sufletul ce se imagineaza pe sine într-o situatie accepta rezultatul actului imaginar. Daca nu se imagineaza pe sine într-o situatie, va fi vesnic lipsit de rezultate. Este scopul acestor învataturi acela de a ne ridica la o stare de constienta mai înalta, de a stârni mai-marele din noi în credinta si afirmare-de-sine, caci stârnindu-ne mai-marele din noi, devenim învatatorul si vindecatorul nostru.

Cel dintâi cuvânt al îndreptarii ori vindecarii este întotdeauna, „Ridica-te”. Daca va fi sa întelegem motivul acestui îndemn constant al Bibliei, sa „ne ridicam”, trebuie sa recunoastem ca universul, înteles launtric, este o serie infinita de niveluri, iar omul este ceea ce este potrivit locului în care se afla în acea serie. Pe masura ce ne înaltam în constienta, lumea noastra se remodeleaza pe sine în armonie cu nivelul la care ne situam. Celui ce se ridica din rugaciune un om mai bun, rugaciunea înseamna ca i-a fost ascultata. Pentru a ne schimba starea actuala, si noi, precum dr. Millikan, trebuie sa ne înaltam la un alt nivel de constienta. Aceasta înaltare se realizeaza prin afirmarea ca suntem deja ceea ce vrem sa fim, prin asumarea sentimentului dorintei împlinite.

Drama vietii este una psihologica, pe care o facem sa se desfasoare prin atitudinile noastre, mai degraba decât prin faptele noastre. Nu e scapare din situatia noastra actuala, oricare ar fi aceea, decât printr-o transformare psihologica radicala. Totul depinde de atitudinea noastra fata de noi însine. Ceea ce nu vom afirma ca fiind adevarat despre noi nu se va dezvolta în vietile noastre.

Auzim multe despre omul umil, „cel blând” sau „cel sarac cu duhul”, conform Bibliei – dar ce se întelege printr-un om blând? El nu e presul proverbial cel sarac si aplecat, asa cum e el conceput în general. Oamenii care se fac a fi precum viermii în proprii lor ochi si-au pierdut viziunea asupra vietii în asemanarea careia cu adevarat este rostul spiritului de a-si transforma viata aceasta. Oamenii ar trebui sa-si ia masurile nu din viata asa cum se vede, ci de la oameni precum dr. Millikan, care, desi sarac si neconsacrat, a îndraznit sa-si asume ca avea „un venit generos, regulat si sigur, pe masura integritatii si avantajelor reciproce”.

Asemenea oameni sunt blânzii din evanghelii, cei care vor mosteni pamântul. Orice concept de sine mai prejos decât însusi idealul ne priveaza de aceasta mostenire. Fagaduinta este, „Fericiti cei blânzi, ca aceia vor mosteni pamântul” [Matei 5:5, Psalmi 36/37:11]. În textul original, cuvântul tradus prin blând este opusul cuvintelor ranchiunos, mânios. Are întelesul de a deveni „îmblânzit” precum se îmblânzeste un animal salbatic. Dupa ce mintea e îmblânzita, poate fi asemanata unei vite, despre care se spune, „Iata vita aceasta. Am aflat-o arbust salbatic, a carui grozava putere s-a rasucit în ramurele razlete. Dar am tuns sadul si s-a domolit din risipa de frunze fara rost, si s-a egat precum îl vezi în acesti ciorchini curati si plini, pentru a rasplati mâna ce cu întelepciune l-a ranit” [Robert Southey, „Thalaba the Destroyer: A Rhythmical Romance”, 1801].

Un om blând este un om auto-disciplinat. Este într-atât de disciplinat încât vede numai ce-i mai frumos, gândeste numai ce-i mai bun. El este cel care împlineste îndemnul, „fratilor, câte sunt adevarate, câte sunt de cinste, câte sunt drepte, câte sunt curate, câte sunt vrednice de iubit, câte sunt cu nume bun, orice virtute si orice lauda, la acestea sa va fie gândul” [Filipeni 4:8].

Ne înaltam la un alt nivel de constienta, nu fiindca ne-am înfrânat patimile, ci fiindca ne-am cultivat virtutile. Cu adevarat, un om blând este un om ce are control complet asupra dispozitiilor sale, iar dispozitiile sale sunt cele mai înalte, fiindca el stie ca trebuie sa-si mentina o dispozitie înalta de va fi sa umble în tovarasia celor înalti. Este credinta mea ca toti oamenii pot, asemenea dr. Millikan, sa-si schimbe cursul vietilor lor. Cred ca tehnica dr. Millikan de a face din dorinta sa un fapt actual pentru el însusi este de mare importanta pentru orice cautator al „adevarului”.

Este, de asemenea, scopul sau înalt în a produce „avantaje reciproce”, adica, inevitabil, scopul nostru, al tuturor. Este cu mult mai simplu sa imaginam binele tuturor decât sa fim pur egoisti în imaginarea noastra. Prin imaginatia noastra, prin afirmatiile noastre, ne putem schimba lumea, ne putem schimba viitorul.

Daca esti atent, vei observa în acest mesaj ecoul sau raspunsul rapid la fiecare dispozitie de-ale tale si vei fi capabil sa-l aplici în împrejurarile vietii tale zilnice. Când suntem siguri de relatia dintre dispozitii si împrejurarile din viata noastra, primim cu drag ceea ce ne iese în cale. Stim ca tot ce întâlnim este parte din noi. În crearea unei noi vieti, trebuie sa începem cu începutul, cu o schimbare de dispozitie. Fiecare dispozitie înalta a omului este deschiderea usii spre un nivel superior pentru el.

Haideti sa ne modelam vietile dupa o dispozitie înalta, ori dupa un grup de dispozitii înalte. Individualitatile, la fel ca si grupurile, cresc spiritual proportional pe masura ce se pozitioneaza pe un nivel si mai înalt. Daca idealul lor este coborât, si ei se cufunda în adâncurile acestuia; daca idealul lor este pe culmi, ei sunt ridicati la înaltimi de neimaginat. Trebuie sa ne mentinem o dispozitie înalta de va fi sa pasim alaturi de cei înalti; si înaltimile au fost menite locuirii.:)

Toate formele de imaginatie creativa implica elemente de traire launtrica, de simtire. Trairea launtrica este fermentul fara de care nicio creatie nu e posibila. Nu e nimic gresit în a dori sa ne transcendem starea actuala. Nu ar exista progres în lumea asta, de n-ar fi insatisfactia omului în ceea ce-l priveste. E firesc sa cautam o viata personala mai frumoasa; e bine ca ne dorim o mai mare întelegere, o mai buna sanatate, o mai solida siguranta. Este consemnat în capitolul saisprezece al Evangheliei Sfântului Ioan, „Pâna acum n-ati cerut nimic în numele Meu; cereti si veti primi, ca bucuria voastra sa fie deplina.” [:24]

O reînviere spirituala este necesara omenirii, dar prin reînviere spirituala înteleg o atitudine religioasa adevarata, una în care fiecare individ, el însusi, accepta provocarea întruparii unei mai înalte valori de sine, asa cum a facut dr. Millikan. O natiune nu poate da dovada de o întelepciune mai mare în întregul ei decât cea care genereaza din oamenii care o alcatuiesc. Din acest motiv, eu personal am propovaduit mereu auto-perfectionarea stiind ca, de ne vom stradui în acest tip de auto-ajutorare, adica sa întrupam un nou si mai înalt concept de sine, atunci orice ajutor de alta natura ne va fi la dispozitie.

Idealul caruia îi servim si pe care speram sa îl obtinem este pregatit pentru o noua încarnare; dar, daca nu-i oferim descendenta umana, e incapabil de a se naste. Trebuie sa afirmam ca suntem deja ceea ce speram sa fim si sa traim ca si când am fi, stiind, precum dr. Millikan, ca asumptia noastra, desi falsa pentru lumea de afara, daca persistam în ea, se va întari în fapt.

Omul perfect nu judeca dupa aparente; el judeca „dupa judecata dreapta” [Ioan 7:24, 8:15; Galateni 2:6; 1Samuel/1Regi 16:7 etc.]. El se vede pe sine si pe altii asa cum doreste ca el si altii sa fie. El aude ce vrea sa auda. El vede si aude numai binele. El cunoaste adevarul, si adevarul îl face liber si îl conduce spre bine. Adevarul va elibera întreaga omenire. Asta e reînvierea noastra spirituala. Caracterul este în mare masura rezultatul directiei si persistentei atentiei voluntare. „Gândeste drept, si gândurile tale vor satura foamea lumii; Vorbeste drept, si fiece cuvânt de-ale tale va fi o samânta roditoare; Traieste drept, si viata ta va fi un crez nobil si maret.” [Horatio Bonar, 1808-1889]