joi, 23 iunie 2011

Oglinda,oglinjoara,,,semnalelor de lumina!

       


                                                       Punctul fara intoarcere


Intreaga omenire a atins un nivel de la care nu mai exista intoarcere. Nu mai este posibila intoarcerea la vechiul nivel vibrational, deoarece acum omenirea a atins nivelul masei critice. Stiati ca se apropie. Stiati ca va indreptati in aceasta directie si v-am spus recent ca ati atins un nou prag al masei critice, la care iubirea va invinge cu adevarat, teama, la nivel colectiv. Frica a constituit un factor motivational care a fost folosit pretutindenea pe planeta, pentru automotivare. Acum s-ar putea sa fie util sa va gasiti o noua motivatie.

Astazi am dori sa va conducem cu un pas mai departe. Am dori sa va impartasim unele dintre perceptiile noastre, privind calatoria voastra. La inceput a fost o calatorie mica, cu pasi minusculi, iar acum ati ajuns sa alergati cu viteza maxima, facand niste salturi imense, pentru a acoperi cat mai multi pasi, dintr-o singura saritura. Din cauza acestor schimbari, multe dintre elementele de confort pe care vi le-ati stabilit au inceput sa se schimbe. Nu inseamna ca nu va veti mai simti confortabil, doar ca acele lucruri care obisnuiau sa va aduca confortul, s-ar putea sa nu mai existe. Ati curatat un spatiu, cu scopul de a folsi energia la cel mai inalt potential al ei. Ati creat o afacere sau o slujba, clientela, prietenii si toate retelele de sprijin – si, cu toatea acestea, in curand s-ar putea sa va dati seama ca nu mai aveti nevoie de acest gen de sprijin. Intreaga omenire tocmai a facut un pas imens, tacut, dar foarte eficient in vibratie – si acest lucru s-a intamplat foarte repede. Va continua sa faca astfel, atata vreme cat toata lumea va avea aceasta preocupare si cat aveti niste borne prin care sa va puteti masura si vedea evolutia.

                                                           Schimbarea jocului

De ce este nevoie sa va vedeti propria evolutie, pentru a putea continua sa evoluati? Asa este jocul, dragilor. Exact asta este, un joc. Stiti cat este de dificil sa ii dam Pastratorului informatii direct de Acasa, astfel incat el sa vi le poata aduce si chiar sa le poata traduce in mesaje care sa se potriveasca in lumea voastra.

Exista anumite piese foarte interesante, care incep acum sa functioneze. Sa va punem cateva intrebari si apoi vom trece mai departe si va vom ajuta sa aflati unele raspunsuri sau posibilitati care se astern in fata voastra. Intrebati-va care sunt sistemele de credinte pe care le pastrati si care va dau putere. Am vorbit de nenumarate ori, despre faptul ca sistemele voastre de credinte va stau in cale. De multe ori creati sisteme ferme, bine alcatuite si inflexibile, care pur si simplu trebuie sa se sparga si sa cada. Cateodata ele cad dramatic si cu mare dificultate, astfel incat sa puteti trece la nivelul urmator. Va cerem sa va ganditi sa construiti sisteme de credinta flexibile, in care sa fiti deschisi experientelor noi, gandurilor si perceptiilor noi – pentru ca, de fiecare data cand veti face astfel de salturi uriase, veti vedea totul dintr-o alta perspectiva si asta este foarte mult. De ce?

                                                         Oglinda-oglinjoara

Dragilor, voi sunteti creatorii. Voi sunteti cei care creaza fiecare gand in parte. Fiecare emotie pe care o aveti este un declansator care trimite scanteia gandului vostru in univers, spre manifestare. Totul se face magnetic, prin intermediul inimii voastre. Se face, de asemenea, in conexiune cu fiecare alt creator si, cu toate acestea, voi sunteti un creator ascuns – un fel de dumnezeu intrupat. Pentru a putea veni aici sa jucati jocul de-a oamenii, a fost nevoie sa patrundeti in iluzia timpului, pentru ca nu puteti fi infiniti pe planeta Pamant. Aici se desfasoara un joc in care pretindeti ca sunteti finiti si acum ati invatat sa il jucati aproape prea bine, pentru natura voastra infinita. Pentru a putea crea iluzia, fiecare dintre voi isi creaza propriul sau spatiu sacru. Este propria voastra realitate in interiorul micii voastre bule si ea functioneaza foarte bine, pana in momentul in care incepeti sa deveniti constienti ca nu sunteti singurul creator de pe planeta Pamant. De aici vine provocarea si, daca va uitati la societatile voastre, la afacerile, guvernele si toate vibratiile voastre colective – fie ele religii, biserici, organizatii de orice fel care se unesc pentru a va reflecta magia – toate inseamna acelasi lucru.

Uitati-va la toate lucrurile bune pe care le-au adus. Religiile au adus o putere extraordinara, unitate si comuniune bazate pe constiinta iubirii. Ele au format si intarit concepte si idei pe care multi oameni le-au incercat si le-au gasit utile. De ce este minunat sa aveti ceva de aceasta natura? Pentru ca este un sistem de credinte care va reflecta Lumina. Este ceva asemanator unei oglinzi. Aveti multe asemenea oglinzi aici, pe Pamant, si ele nu se limiteaza numai la religii. Fiecare dintre ele reflecta, intr-un fel, magia voastra unica si este menita sa va aminteasca cine sunteti cu adevarat. In aceste spatii anume va reintineriti spritul din voi, dumnezeul din voi.

Asadar, de ce aveti atat de multe religii pe planeta Pamant? Asta este cea mai recenta intrebare? Motivul e foarte simplu – si anume, acela ca aveti in intreaga lume, diferite game vibrationale si fiecare dintre acestea are nevoie de de reprezentare. Nu conteaza prea mult pe care dintre ele o folositi, pentru ca toate va reflecta Lumina. Problemele apar atunci cand un dumnezeu nu le face loc si celorlalti. Majoritatea religiilor au devenit exclusiviste si asta a dat nastere multor probleme si razboaie. Asadar, va spunem ca sunteti in evolutie si, daca doriti sa va vedeti adevarata imagine in oglinda, gasiti o oglinda care sa fie suficient de flexibila pentru a evolua odata cu voi.

                                                           Oglinzi de Lumina

Ce inseamna, asadar, o oglinda de Lumina? Daca v-am inmana o piatra – o pietricica mititica – si v-am spune, pastrati piatra asta in buzunar, cand plecati si, de acum inainte, totul se va rezolva magic. Ar functiona? Daca voi credeti ca da, va functiona. Este o oglinda. Cand mergeti la doctor si acesta spune, „E ceva normal. Pot sa va ajut sa rezolvati problema asta, care nici macar nu este o problema. Am mai rezolvat multi alti oameni. Va dam pastiluta asta , dormiti un somn bun si totul va fi bine.” Va functiona? Daca voi credeti ca da, asa va fi. Daca va indoiti, daca va intrebati daca poate medicina alopata sa va ajute, nu va mai functiona la fel. Acestea nu sunt remedii directe, care sa functioneze la fel pentru oricine. Fiecare individ este unic, tocmai din aceasta cauza. Pe masura ce evoluati, aceasta diversitate va spori si mai mult. Ce va spunem este ca toate aceastea sunt reflectii ale Luminii voastre. Ele constituie caile pe care micii dumnezei le au, pentru a-si folosi energia pe planeta Pamant. Ei trebuie sa isi reflecte cumva energia, pentru a putea sa si-o vada. Asadar, va rugam sa deveniti constienti de oglinzile voastre si sa strangeti cat mai multe astfel de oglinzi, pe care sa vi le asezati prin casa, stabilindu-le pozitiile, astfel incat sa va puteti vedea tot timpul. Nu, nu vorbim aici despre oglinzi ca obiecte fizice, linistiti-va. Ce vrem sa va spunem este sa aveti mai multe sisteme flexibile de credinte, prin intermediul carora sa va folositi puterea si care sa va poata reflecta Lumina.

Exista multi vindecatori si invatatori care ne aud cuvintele. Chemam multi vindecatori si invatatori, pentru ca aceasta este energia cu care am lucrat cu Pamantul, timp de multe, multe vieti si suntem foarte incantati ca va aflati in punctul in care incepeti sa ridicati voalul. Incepeti sa auziti sunete, diferite piese din spatele voalului, pe care nu le-ati mai auzit inainte. Acest lucru este posibil, datorita evolutiei voastre si a schimbarilor care se petrec in fiinta voastra fizica. Aceasta ilustreaza faptul ca incepeti sa deveniti constienti. Este iluzia existentei unui singur adevar – iluzie conform careia, toate piesele sunt menite sa reflecte numai adevarul vostru. De ce spun asta? De ce spunem ca fiecare dintre voi are propriul adevar, cand de fapt sunt atatea adevaruri pe aceasta planeta? Am mai vorbit desprea asta. V-am spus ca sunt doua elemente importante de retinut. Primul, voi sunteti dumnezeu si aveti responsabilitatea folosirii puterilor voastre creatoare. Si al doilea element – poate la fel de important – nu sunteti singurul dumnezeu. Trebuie sa va folositi puterile, in armonie cu ceilalti creatori din jurul vostru. Aceasta este partea care aduce impreuna intregul colectiv al raiului, spre a fi creat pe Pamant. Catre asta va indreptati – o societate plina de putere, cum nu a mai existat alta pe Pamant. Ati avut dintotdeauna liberul arbitru, dar din punctul de vedere al vibratiei colective, nu ati ales niciodata pana acum, sa va asumati pe deplin propria putere. Ce inseamna asta? Daca sunteti dumnezeu, inseamna oare ca, din aceasta pozitie, nu mai aveti nevoie sa continati sa jucati acest joc?

                                               Responsabilitate = Echilibrul puterii

Ei bine, voi intelegeti acest concept si aveti si aceasta ocazie, dar majoritatea dintre voi au fost aici viata dupa viata, ca invatatori sau vindecatori, lucrand pentru ca planeta si intreaga omenire sa ajunga in punctul in care sa puteti face pasul care este acum in fata voastra. Se intampla. Voalurile cad si ceea ce vedeti este propria voastra reflectie. E foarte important sa intelegeti acest lucru, pentru ca, odata cu puterea voastra incredibila, vine si un anumit nivel de responsabilitate si aceasta putere a voastra poate fi, cu adevarat, echilibrata, doar atunci cand va asumati acest nivel de responsabilitate. Asta va asteapta pe fiecare dintre voi. Aceasta este zona pe care fiecare dintre voi va incepe sa o vada.

                                                     21 de zile de lumina reflectata

Vom intra si noi acum, putin, in iluzia voastra a timpului si va vom spune ca, de acum inainte, timp de 21 de zile, pornind chiar de acum, va vom arata cine sunteti. Va veti vedea propria putere, reflectata direct de ceva ce aveti – o idee, un concept care se manifesta chiar in fata voastra. Urmariti miracolele, pe parcursul urmatoarelor 21 de zile. Veti crea multe in viata voastra, dar va exista cel putin unu lucru care sa fie de necontestat, astfel incat sa puteti intelege, din insasi esenta lui, ca voi sunteti cei care l-ati creat. Facem asta din timp in timp, pentru a va da incredere, pentru a va lasa sa va cunoasteti adevarata voastra natura. Ati construit un val care va impiedica sa va amintiti de Acasa, va impiedica sa va amintiti vietile trecute, va impiedica sa va amintiti cum ati evoluat ca suflet – iar ce se intampla acum este ca voi incepeti sa destramati intreg acest voal.

Ati asezat voalul intre cei doi lobi ai creierului vostru. Este motivul pentru care aveti creierul impartit in doua jumatati. In partea stanga pastrati iluzia timpului, in cea dreapta nu exista timp. Astfel, partea dreapta reprezinta Acasa si partea stanga reprezinta Pamantul. Acestea se intrepatrund acum, intr-un mod care nu a mai fost vazut pana acum. Spiritul evolueaza si fiinta fizica va evolua si ea, pentru a gazdui un spirit mai puternic. Prin urmare, multi dintre voi incep sa comunice cu spiritul, sub o forma sau alta. Incepeti toti sa gasiti parti ale voastre prin care aveti conexiune directa cu Acasa. Daca aveti incredere in asta, veti invata sa aduceti acea energie, pentru a va ancora Lumina. Veti ancora Lumina, ii veti da o cale noua si o veti aduce astfel, cu multa forta.

Absolut fiecare dintre voi incepe sa faca asta, in felul sau. Daca ar fi un element pe care sa vi-l putem da, cat ati clipi din ochi, acela este increderea. Increderea sufletului, pentru ca sufletul vostru a calatorit pe acest Pamant, de multe ori. Multi dintre voi ati facut eforturi deosebite si ati trecut prin mari sacrificii, pentru a face posibil ca Pamantul sa faca acesti urmatori pasi .. si iata ca ati reusit. Unii dintre voi se trezesc din vis, spunand: „Acum, ca m-am trezit, ce am de facut?” Radem mult pe tema asta, pentru ca ea reprezinta voalul in actiune. Nu suntem aici sa va invatam nimic, suntem aici sa va ajutam sa va aduceti aminte. Suntem aici, pentru a va ajuta sa va dezvaluiti acea parte din voi, astfel incat sa va puteti vedea reflectia. Nu are legatura cu a-i arata sau a-i dovedi cuiva, capacitatile sau magia voastra. Luati aceasta reflectie si o echilibrati cu responsabilitate si in armonie cu ceilalti dumnezei din jurul vostru si invatati sa umpleti totul cu Lumina. Astfel va veti amplifica, in mod natural, propria Lumina. Aceasta este exact directia in care va indreptati – si exact ceea ce incepeti sa faceti acum.

                                                             A raspandi Lumina

Luati acele zambete pe care le primiti din cand in cand si raspanditi-le. Luati darurile pe care fiecare dintre voi le aveti si gasiti-le o utilizare – chiar daca este vorba doar de o ancorare temporara a energiei – gasiti o cale de a folosi aceste daruri, acolo unde vedeti ca puteti sa le oferiti altor oameni. Da, cateodata poate fi descurajator, pentru ca voi va pastrati inca sistemele de credinte de genul: ”Of, persoana aceasta face asta, pentru ca este pregatita si antrenata sa o faca. Daca vreau si eu sa fac acelasi lucru, trebuie sa trec si eu prin acelasi sistem de pregatire. Trebuie sa trec prin acelasi proces si imi va lua ani buni, pana sa ajung si eu in aceeasi pozitie.” Va spunem ca acum nu mai e nevoie sa faceti asta. Energia voastra este chemata de catre fiecare fiinta de pe aceasta planeta si va spunem ca, daca incepeti sa va asumati energia si pasiunea – aceia dintre voi care au nevoie de antrenament, care mai au nevoie de anumite piese pentru a se reintregi – vor capata foarte repede indrumare. Nu e nevoie sa o planificati, aveti nevoie doar sa mergeti in directia in care va poarta inima, lasand-o sa va arate calea. Lasati-L pe Dumnezeu sa vina prin voi. Lasati-va sa reflectati acea energie si orice ar insemna ea – o religie, o modalitate de vindecare, o carte, o statuie sau o piatra – nu are nicio importanta, atata timp cat credeti in ea, ea va functiona. Va aflati cu adevarat in centrul universului vostru si va rugam sa incepeti sa luati asta in considerare, in fiecare actiune pe care o creati.

Este foarte greu pentru multi dintre voi, pentru ca ati venit dotati cu un nivel incredibil al sensibilitatii necesar lucrarii voastre. Sensibilitatea va face sa simtiti totul – si totusi, primul vostru impuls este sa ezitati in a va arata energia, pentru ca spuneti: „Toata lumea simte asta. Nu am niciun drept sa imi exprim energia, pentru ca toata lumea o va simti si ea va fi invaziva pentru ceilalti.” Speram ca veti gandi exact opusul. Voi va purtati energia specifica, tocmai pentru ca sunteti singurii care pot aduce aceasta piesa de Acasa, pe planeta Pamant. Sunteti singura persoana care poate aduce aceasta piesa de puzzle de Acasa si va mai intrebati: „Sunt destul de bun pentru asta?” Toata lumea de Acasa va spune sa continuati, sa va scoateti pe tabla de joc, piesa pe care ati adus-o si sa o jucati la valoarea ei intreaga, pentru ca voi ati castigat-o.

                                                       Energia lipsa din Univers

Multi dintre voi nu fac anumite lucruri, deoarece cred ca sunt invazivi, sau ca ii pot afecta pe altii . Noi va spunem ca este exact pe dos. Energia voastra e cea care lipseste din univers si, daca o pastrati in voi, raiul sau pamantul nu pot fi intregite. Exista daruri pe care fiecare dintre voi le au si le pastreaza, dar sentimentele voastre de inadecvare sau ca nu sunteti suficient de buni, sunt numai niste elemente tranzitorii, care speram ca vor trece, pur si simplu, prin voi si voi veti pasi inainte, adaptandu-va din mers, deoarece aceste blocaje nu fac altceva decat sa impiedice miscarea Pamantului, pasul sau urmator. Veti observa ca pasii se accelereaza chiar si mai mult, in anul urmator. Luati-o ca pe o provocare captivanta. Luati-o ca pe o excelenta oportunitate. Va cerem sa pictati cu energia voastra, totul. I-am dat Pastratorului un exercitiu de facut si, pentru ca sunteti atat de sensibili si de preocupati de efectul energiei voastre asupra lucrurilor, nu vrem sa fie ceva agresiv, asa ca va rugam sa folositi dosul palmei, aproape ca si cum vi l-ati imagina. Nu trebuie pictati pe cineva in adevaratul sens al cuvantului, dar atunci cand faceti acest exercitiu, imaginati-va ca o faceti cu ajutorul dosului palmei. Nu e nimic agresiv, nu faceti altceva decat sa puneti la loc energia de care v-ati ocupat in interiorul universului. Puneti la loc acea aroma de dumnezeu – si este ceva ce trebuie sa faceti chiar acum. Nu e vorba despre un singur dumnezeu, care se deschide si isi aminteste care ii este puterea. Este vorba despre o planeta de fiinte, care isi asuma puterea si se trezesc din vis. Dragilor, voi ati cerut sa va aflati aici si multi dintre voi nici macar nu au contracte importante in aceasta viata, in acest moment – dar nu ati vrut ca petrecerea sa aiba loc, fara ca voi sa va aflati aici si acum. Ati reusit. Nu mai asteptati. Nu mai asteptati pana in 2012. Nu mai asteptati data de 11.11. Nu mai asteptati ziua de maine. Incepeti sa scoateti energia acum. Purtati-va ca si cum toate se intampla acum si lasati oglinda sa va reflecte magia. Urmariti ce se intampla. Bucurati-va de aceste 21 de zile. Cu totii veti primi cel putin o dovada – si multi dintre voi chiar numeroase dovezi ale magiei voastre, ale darurilor voastre, ale capacitatilor voastre. Aduceti o aroma unica a Luminii.

A fost o vreme in care Pastratorul a inceput sa primeasca transmisiuni prin channeling, cum le zice el. Citea o carte provenind din energia Kryon si ne-a intrebat : „Ei, voi il stiti pe Kryon?”Si noi am ras si ne-am gandit ca este nostim, pentru ca Acasa nu suntem separati unii de ceilalti, asa cum pretindeti voi ca sunteti separati . Am spus : „Credem ca e minunat ,dar trebuie sa impartasim cu voi faptul ca va veni o vreme cand veti indeparta voalul si veti descoperi ca toti vorbeati cu aceleasi entitati. Veti descoperi ca, de fapt, stateati de vorba cu o parte din voi.” Sunteti bine indrumati in aceasta calatorie, atata timp cat invatati sa ascultati si sa impingeti limitele. Faceti fiecare pas, trecandu-l prin propriile filtre. Nu e sufiecient simplul fapt ca noi vorbim despre asta, pentru ca voi sa o luati de buna. Asemenea hainelor noi, ideile noi trebuie probate intai, pentru a vedea daca vi se potrivesc. Speram sa va jucati cu ideea, sa reglati acele piese care vi se potrivesc si sa le aruncati pe celelalte, pentru ca nu exista mesaje care sa atinga toate inimile. Luati si inglobati numai ceea ce rezoneaza cu voi. Ati facut asta cu gandurile, sistemele de credinte si ideile. Acum veti incepe sa discerneti Lumina. Lumina de pe planeta voastra se schimba. De fapt, nu se schimba – voi va schimbati si, din aceasta cauza, incepeti sa percepeti o parte a Luminii, pe care nu ati mai vazut-o pana acum. Credeti ca Lumina este constituita din fotoni pe care ii primiti de la soare sau de la dispozitivele voastre, dar noi va spunem ca Lumina din corpul omenesc este simtita ca iubire si voi veti simti, in curand, un val incredibil si cand acest lucru se va intampla, prindeti-va de maini . Astfel puteti ancora energia. Astfel priviti in Lumina celuilalt si va vedeti reflectia ca fiinte creatoare. Pastrati-o cu mandrie, dragilor. Suntem extraordinar de mandri de voi. Voi sunteti fii si fiicele regelui si inca nu va amititi mostenirea voastra regala – dar noi stim ca va aflati la locul si la momentul potrivit. Aceasta este ceea ce se numeste o societate care si-a asumat puterea si voi va indreptati chiar acum in directia ei, cu viteza iubirii. Bucurati-va de plimbare.

Suntem deosebit de onorati sa va rugam sa va tratati unii pe ceilalti cu respect. Atunci cand o faceti, priviti in ochii unui dumnezeu. Aveti grija unii de ceilalti si deschideti orice poarta puteti, pentru companionii vostri, deoarece astfel ajutati colectivul sa faca pasul urmator. Intelegeti ca este un joc si jucati-va frumos impreuna.
                                                                                                                                       Espavo.


sursa : http://lightworker.com/
 
          http://www.editura-%20foryou.ro/

joi, 9 iunie 2011

Deasupra legilor destinului,,,

               



      Prin Faca-se Voia Ta nu inseamna sa stai si sa astepti ca altii sa actioneze in locul tau! Inseamna sa fii atent la semnalele pe care le primesti pentru lucrurile pe care le ai de facut! Inseamna sa nu mai fi preocupat de incercarile prin care treci plangandu-ti de mila ci la Scopul tau. Sa constientizezi ca tot ce se intampla tu ai chemat in destinul tau. Nu are sens sa dai vina pe nimeni pentru ca iti este rau, nu te simti bine sau esti neinteles. In acest moment nimeni in afara de tine nu te poate ajuta cu adevarat. Asa ca ai curajul sa iti privesti destinul in fata si sa treci peste tot ridicand experientele in Lumina! Cum ? Privindu-le cu ochii deschisi!


Tu ai ales in acesta viata o serie de lectii pentru suflet si de aceea Liberul tau Arbitru este limitat. Ca sa poti fi auzit ai nevoie sa reglezi frecventa ta cu cea a Luminii…. pentru a putea cere Alegerea. A venit momentul sa constientizezi viata ta, sa te trezesti, sa te ridici, sa te contii lumina si umbra deopotriva.
Ceea ce mi-a adus intelepciune nu a fost lumina ci lupta continua cu umbra. Intunericul in care mi-am petrecut prima parte a vietii m-a determinat sa aleg acest drum de a ajuta pe ceilalti sa vada propria Lumina.

Sun Tzu spunea ”pentru ati intelege dusmanul trebuie sa devii tu insuti una cu el”. In cazul tau ”dusmanul” este impulsul interior pe care nu il intelegi, care te macina si suferi. Atata timp cat vei reprima umbra vei continua sa suferi si nu vei invata nimic. Imaginea ideala pe care ai creat-o despre tine sfarseste prin a te epuiza. Asculta-ti sufletul, deschide-l, umple-l, contine-l cu Fiinta minunata care esti!
Ca sa te poti contine ai nevoie sa scoti afara tot ceea ce nu iti apartine, Tot! Aleg Acum ca nimic din ceea ce nu este al meu sa ma mai contina! Renunt la teama, renunt la frica, renunt la gandurile si tiparele care nu imi apartin, renunt la tot ceea ce imi face rau, renunt la tot ce ma impiedica sa fiu fericit, renunt la toate obiceiurile care imi creaza suferinta, renunt la toate acestea cu toata fiinta mea!

   Aleg Acum Iubirea in sufletul meu. Aleg Acum sa ma Iert si sa ma Iubesc. Aleg Acum sa ma conectez cu miezul fiintei mele. Sunt demn de a fi iubit si de a darui Iubire. Daca Iubirea nu trece prin mine ea nu poate exista. Aleg Acum sa imi deschid inima, aleg acum sa ma deschid la puterea vindecatoare a Iubirii! Aleg sa fiu eu Matricea divina pe care Dumnezeu a creat-o!

Iata ce spune maestrul Aivanhov despre asta : ”Destinul nu se lasă înduioşat, dar el nu e niciodată crud; e just. Toate greşelile pe care le-aţi comis se adună pe un platan al balanţei, dar dacă vă decideţi să vă redresaţi viaţa, tot ceea ce faceţi bun va apăsa pe celălalt platan. Deci, când va veni momentul de a plăti pentru greşeli, gândurile, sentimentele, acţiunile voastre bune intervinentru ca plata să fie mai mică. Aceasta înseamnă, de asemenea, că nu trebuie să fim fatalişti spunând: “Pentru că destinul meu e aşa şi aşa, nu e nimic de făcut, trebuie să-l accept.” Nu. Nu uitaţi niciodată aceasta: destinul nu ne cere sufocarea, înăbuşirea spiritului. Din contră, destinul există pentru a ne obliga să ne trezim spiritul şi să lucrăm cu el, pentru a ne crea un nou destin.Din cauza greşelilor săvârşite în încarnările precedente, omul trebuie să sufere, conform destinului său; hinduşii spun că e o “Karmă” de plătit. Dar aceasta nu semnifică că e imposibil de a reacţiona la aceasta, pentru că cel ce nu face nimic altceva decât să sufere, o sfârşeşte, într-o zi, strivit. Din contră, trebuie să luptăm cu armele iubirii şi luminii, pentru a triumfa asupra destinului şi pentru a intra în ordinul Providenţei. Din acest moment, nu mai există destin pentru omul ce s-a hotărât să trăiască în lumină. El a schimbat planul, legile nu mai sunt aceleaşi, a ieşit din lumea fatalităţii pentru a intra în cea a graţiei.

Marea majoritate a oamenilor, care nu au idei prea clare despre acest subiect, folosesc cu indiferenţă cuvântul destin pentru tot ce li se întâmplă în viaţă, bun sau rău. Nu, să numim, dacă vreţi, “destin” consecinţele ignoranţei noastre, greşelilor noastre, şi “Providenţă” consecinţele luminii noastre şi a tot ceea ce am făcut bun. Deci, acum e clar: există Providenţă pentru cei ce trăiesc în lumina şi dragostea divină şi există destin pentru cei ce se încăpăţânează să rămână mărginiţi şi răutăcioşi. Acel care vrea să iasă de sub influenţa destinului trebuie să înceapă prin a vedea clar lucrurile: să discearnă gândurile, sentimentele şi faptele care-i îngreunează karma, şi să se străduie să devină mai înţelegător, mai pur, mai dezinteresat. Astfel el va intra în sfera Providenţei unde îşi crează cu adevărat viitorul.

Cu căteva excepţii, extrem de rare, nici o fiinţă umană n-a venit pe pământ fără să aibă greşeli de reparat, datorii de plătit. Cîţi Iniţiaţi, cîţi sfinţi şi profeţi au suferit, de asemenea, pentru a-şi repara greşelile pe care le-au făcut în încarnările anterioare! Aceasta nu a înpiedicat sufletul şi spiritul lor să trăiască în splendoarea divină, pentru că munceau fără răgaz, în ciuda karmei lor, şi astfel au devenit sfinţi.

Orice vi se întâmplă, trebuie să vă păstraţi spiritul vostru într-o regiune inatacabilă. Aici trebuie să vă refugiaţi pentru a munci. Atunci, chiar dacă karma vă asaltează, vă veţi simţi deasupra: karma vrea să vă limiteze, voi vă veţi elibera; karma vrea să vă ţină în întuneric, voi vă veţi ilumina…pentru că în ciuda oricăror încercări voi vă continuaţi eforturile. Da, trebuie să căutaţi să ajungeţi la acel punct în care veţi scăpa sferei de influenţă a karmei.

Se pune acum problema de a şti dacă puteţi urca până acolo, dacă sunteţi capabili de a vă stabili în această regiune care se găseşte dincolo de vânturi, vârtejuri şi fulgere. Tocmai despre această regiune vorbea Iisus când dădea sfatul de “a construi casa pe stâncă”. Stânca este sfera spiritului în care trebuie să ne plasăm lăcaşul, pentru că este singurul loc ferit de intemperii. Este de asemenea “înaltul refugiu” din Psalmul 91: planul cauzal. Până când nu aţi atins această sferă prin gândire şi meditaţie, veţi stagna în regiunile inferioare ale planului mental şi al planului astral şi veţi fi vulnerabili, veţi rămâne pradă zbuciumărilor.

Sper că aceste cuvinte vor clarifica mai bine problema. Nu putem scăpa karmei, dar putem să o plătim în diferite feluri. Este ca şi în viaţă, cel mai des se plăteşte cu bani, dar sunt alte mijloace de a-ţi achita datoriile: poţi munci sau face un cadou sau poţi face un serviciu…În plan spiritual cel mai bun mijloc de plată este de a strânge aur, adică a-ţi dezvolta calităţi şi virtuţi. Dar şi rugăciunea e o formă de plată, pentru că şi în rugăciune puneţi aur, tot ce este mai bun din inima voastră, din sufletul şi spiritul vostru. Vă căiţi pentru greşelile voastre, promiteţi să le reparaţi prin fapte bune. Atunci Cerul spune:”De vreme ce se căieşte şi vrea să-şi repare greşeala, înseamnă că a înţeles: să-i uşurăm încercările”. Pentru că, ce doreşte Cerul? Ca noi să fim mai buni. El nu vrea să ne strivească, la ce i-ar servi? Dorinţa sa este ca noi să devenim mai conştienţi, mai înţelepţi; de aceea, dacă noi avem capul tare, el continuă să ne trimită încercări. Dar dacă vede că noi am înţeles fără să trebuiască să trecem prin toate aceste încercări, îi este suficient, el nu ţine să ne nimicească.

Oricare ar fi încercările, Iniţiaţii continuă să lucreze, continuă în lumină, bine, în dragoste pentru că au înţeles esenţialul. Atunci, bucuraţi-vă pentru cunoştinţele din acest Învăţământ, bucuraţi-vă şi mulţumiţi pentru toate aceste pietre preţioase, aceste posibilităţi ce se dezvăluie în faţa voastră, în faţa spiritului vostru pentru o muncă gigantică. Fără această lumină, ce aţi deveni?” Omraam Aivanhov


  sursa : http://putereaprezentului.wordpress.com/2011/06/07/deasupra-legilor-destinului/