duminică, 29 noiembrie 2009

Ascultandu`l pe Eckhart Tolle...mintea`mi amutzea,sufletul`mi vibra iar o raza de lumina calea`mi aranja sclipire vie ce`o doresc mereu sa vie!

"• In fiecare dimineata ne trezim din somn, si din visele noastre si intram in starea careia noi ii zicem trezire. Un suvoi continuu de ganduri, majoritatea din ele repetitive, caracterizeaza starea obisnuita de veghe. Atunci ce se intampla cand ne trezim spiritual? NE TREZIM DIN IDENTIFICAREA CU GANDURILE NOASTRE! Toti cei care nu sunt treziti spiritual se identifica total cu gandurile mintii si se misca datorita lor. Este vorba de vocea neincetata din capul lor. Dar gandirea este compulsiva! Nu te poti opri, sau asa se pare, ca nu poti. Este si o patima pentru ca ea creeaza dependenta. Tu nu mai vrei deloc sa te opresti, nici atunci cand suferinta generata de zgomotul neincetat al mintii devine de nesuportat.




• In starea obisnuita de veghe, voi nu folositi gandurile ci ELE VA FOLOSESC PE VOI. S-ar putea spune ca voi SUNTETI POSEDATI DE GANDURI. Ele sunt de fapt o conditionare a mintii colective care exista de mii de ani. Voi nu vedeti niciodata lucrurile asa cum sunt ele cu adevarat, ci distorsionate si reduse la etichete mentale, concepte, judecati, opinii si tipare reactive. Identitatea de sine este redusa la o poveste pe care TINETI MEREU SA O SPUNETI IN MINTE. ,,Eu si povestea mea” – in starea de netrezire, ea este tot ce viata reprezinta pentru voi, totul este redus la acest lucru –atunci nu mai puteti fi fericiti mult timp, pentru ca nu mai sunteti voi insiva. Asta inseamna oare, ca nu mai gandesti atunci cand esti trezit spiritual? Nu, bineinteles ca nu.



• De fapt, vei putea sa folosesti gandurile mult mai eficient decat inainte, dar vei realiza ca este ceva adanc in fiinta ta, o liniste vibranta, vie, care este mai vasta decat gandirea. Este constiinta insasi, fata de care mintea ganditoare este doar un aspect. Pentru multi oameni prima indicatie a unei treziri spirituale este aceea ca deodata devin constienti de gandurile lor. Si ajung sa fie MARTORI la ele si la spusele lor. Nu se mai identifica deloc complet cu mintea si astfel incep sa simta ca este o profunzime in ei, de care nu stiau inainte.



• Pentru majoritatea oamenilor, trezirea spirituala este un proces gradual. Rareori se intampla deodata. Dar adeseori se petrece datorita unei suferinte intense. Asta a fost si in cazul meu. Multi ani, viata mea a alternat intre depresie si o anxietate acuta. Intr-o seara m-am trezit intr-o stare de intensa si groaznica frica, mult mai intensa decat am trait pana atunci. Viata imi parea fara sens, arida si ostila. A devenit asa de insuportabila, ca deodata mi-a venit un gand in minte: ,,nu mai pot trai cu mine insumi, deloc”. Gandul s-a repetat de mai multe ori. Deodata, m-am retras din gand si am privit la el, asa cum era. Astfel am devenit constient de ciudatenia acestui gand: ,,daca nu mai pot trai cu mine insumi, trebuie sa fie doi de mine – Eu si mine cu care nu mai pot trai? Nu a mai fost nici-un raspuns la aceasta intrebare, si toata gandirea s-a oprit. Pentru un moment in interiorul meu s-a lasat o liniste completa. Deodata m-am simtit absorbit intr-un vartej de energie. M-a apucat o frica intensa, iar corpul meu a inceput sa tremure. Am auzit cuvintele ,,nu rezista”, ca venind din pieptul meu. M-am simtit absorbit intr-un gol. Si deodata, toata frica a disparut, si M-AM LASAT SA CAD IN NEANT. Dupa asta nu mi-am mai amintit nimic din ce s-a intamplat.



• Dimineata urmatoare m-am sculat ca si cand tocmai atunci m-am nascut pentru prima data in aceasta lume. Totul parea proaspat, dar din totdeauna la fel – si aveam un sentiment intens de viu. O liniste vibranta mi-a umplut toata fiinta. Plimbandu-ma prin oras in aceea zi, lumea imi parea ca si cand, chiar atunci ar fi venit in existenta, complet lipsita de trecut. Eram intr-o stare de uimire,… de pacea pe care o simteam in interior si de frumusetea pe care nu o mai vazusem pana atunci, chiar si in mijlocul traficului.



• IMI PIERDUSEM OBISNUINTA DE A ETICHETA SI INTERPRETA PERCEPTIILE MELE – SI NU MAI AVEAM DELOC NICI-UN COMENTARIU MENTAL! In aceea zi, am perceput si am interactionat cu lumea in modul acesta: PRIN LINISTE, nu prin zgomotul mintii. Pacea pe care am simtit-o in aceea zi, cu mai mult de 20 de ani in urma, nu m-a mai parasit, cu toate ca variaza in diferite grade de intensitate. De atunci nu mai am nici-un preconcept care sa ma ajute sa inteleg ce mi s-a intamplat. Dupa aceea, am realizat ca suferinta acuta care m-a cuprins in atunci, trebuie sa fi fortat constiinta mea sa se retraga din identificarea cu sinele nefericit, suferinta ,,micului eu” care in fond nu este decat O FICTIUNE A MINTII.



• ACEASTA RETRAGERE TREBUIE SA FI FOST ATAT DE COMPLETA ASTFEL INCAT SUFERINTA IN SINE S-A SFARSIT ca si cand ai scoate dopul de la o jucarie umflata cu aer. Ceea ce a ramas a fost natura mea adevarata - acel intotdeauna prezent ,,eu sunt”,… constiinta fara limite in prima stare a ei de identificare cu forma. Ii poti spune si pura trezire sau prezenta.



• In povestea vietii personale se pare ca a fost o conexiune intre suferinta intensa si cresterea experientei spirituale. Este, la toata lumea, o legatura intre suferinta traita si intensitatea cu care apare nevoia unei cresteri spirituale? – Da, acest lucru se pare ca se intampla in majoritatea cazurilor. Cand esti prins si captiv intr-un cosmar, motivatia ta de a te elibera va fi mult mai mare, decat cel prins intr-un vis relativ placut. Dar la toate nivelele, evolutia apare ca un raspuns la o situatie critica, nu rareori o viata amenintata, cand structurile vechi, din interior sau din exterior, sunt daramate sau nu mai lucreaza deloc.



• La nivel personal, aceasta inseamna adeseori experienta pierderii a ceva anume: moartea cuiva drag, sfarsitul unei relatii, pierderea unei posesiuni, casa voastra, statutul social, sau caderea structurilor externe din viata voastra care va furnizau un sentiment de securitate. Pentru multi oameni,… bolile, pierderea sanatatii - reprezinta o situatie critica ce impinge spre trezire. Cu boala grava, vine si trezirea la ADEVARATA MOARTE, MAREA PIERDERE A TOT CE AVETI!



• Pentru multi oameni, PIERDEREA este perceputa ca o pierdere a sensului vietii. Cu alte cuvinte, viata pare sa fie atunci fara nici-un sens. Pierderea sensului vietii este adeseori parte din suferinta care vine odata cu pierderea psihica, dar acest lucru se poate intampla si acelora care au castigat tot ce lumea aceasta a putut oferi, si care au reusit in ochii lumii – si deodata ei realizeaza ca succesul lor,… sau posesiunile sunt goale si nu ii pot implini. Ceea ce lumea si cultura le spune este important pentru ei, pentru ca sunt indemnati sa incerce sa posede cat mai mult, ceea ce pana la urma le da un fel de apasare dureroasa in suflet, adesori insotita de o mare confuzie mentala.



• Acum intrebarea care apare este: care este adevarata conexiune intre suferinta si trezirea spirituala? Cum poate una sa duca la cealalalta? Cand te uiti cu atentie la natura suferintei umane vei afla un ingredient esential in mai toate felurile de suferinta si acesta este - DIMINUAREA CONSTIINTEI DE SINE! Sa luam spre exemplu, boala. Ea te face sa te simti mai mic, fara nici-un control, fara ajutor. Se pare ca pierdeti autonomia, si se poate sa deveniti dependenti de altii. Ajungeti mai mic, vorbind la figurat. Orice PIERDERE majora are un efect similar: unele din formele care au reprezentat o parte importanta din ceea ce ati fost voi – o persoana, o posesiune, un rol social,…va lasa, o pierdeti si voi suferiti pentru ca v-ati identificat cu acele lucruri, persoane, si astfel vi se pare ca pierdeti ceva din voi – o parte din voi. In realitate, desigur, ceea ce simtiti ca o diminuare sau o pierdere a sentimentului de sine, este de fapt PIERDEREA UNEI IMAGINI despre ceea ce credeti ca sunteti, o imagine care este agatata in minte. PIERDEREA DIZOLVA IDENTIFICAREA CU FORMELE GANDURI care ti-au dat tie sentimentul de sine. Dar acest sentiment de sine este de fapt fals – este o fictiune mentala. Este mintea egotica sau cum I s-a spus – micul eu.



• A te identifica cu o imagine mentala care spune cine esti tu, inseamna sa fii inconstient si netrezit spiritual. Aceasta STARE DE NETREZIRE CREEAZA SUFERINTA, dar si suferinta creeaza posibilitatea trezirii. Cand nu mai rezistati la diminuarea eului ce vine odata cu suferinta - cand toate rolurile pe care le-ati jucat si care reprezinta de fapt starea de netrezire – SE TERMINA,…atunci deveniti umil, simplu si real. Si paradoxal in clipa CAND SPUI ,,DA” ACELEI MORTI PENTRU CA ,,ESTE CEEA CE ESTE”, atunci realizati ca sentimentul de sine mental, acopera adevarul a ceea ce sunteti voi cu adevarat,… acel sine,.. nu definit de trecutul vostru, ci acel sine care este LIPSA TIMPULUI! Si cand ceea ce credeti ca sunteti se dizolva dintr-o data, ATUNCI VA CONECTATI LA VASTA PUTERE care este esenta fiintei voastre nemarginite. Iisus i-a spus: ,,viata eterna”. In budism, uneori i se spune ,,realitatea vesnica”. Acum, oare,… aceasta inseamna ca daca nu ai experimentat suferinta intensa in viata ta,… nu mai este nici-o posibilitate de trezire? Mai intai, motivul pentru care cautati o invatatura spirituala, sau un invatator este acela ca, impartasiti deja suferinta, si de aceea procesul de trezire a inceput.



• Un invatator sau o invatatura nu sunt esentiale pentru trezirea spirituala, ci doar se economiseste timp. Apoi, umanitatea ca intreg, a trecut deja printr-o suferinta inimaginabila, mai mult auto-inventata; secolul XX atingand culmea cu ale lui orori inimaginabile. Suferinta colectiva a fost adusa in fiintele umane pana cand, aceasta prea multa suferinta a chemat nevoia de eliberare care este trezirea spirituala. Nu mai este necesara mai multa suferinta. Acum, pentru multi oameni, asta inseamna ca au seferit destul. Nu mai vor sa sufere. SFARSITUL SUFERINTEI este deasemenea si scopul fiecarei invataturi spirituale adevarate. Fii recunoscator ca suferinta te-a adus la aceasta intelegere:,, NU MAI AM NEVOIE SA MAI SUFAR DELOC!”



• Sa ne angajam complet in momentul present? – identificarea cu gandurile si emotiile care vin, creeaza un fals sentiment de sine mental, conditionat de trecut: micul eu si istoria lui. Acest sine fals nu este niciodata fericit si nu se simte implinit pentru mult timp. Aceasta este starea obisnuita a oamenilor – de neliniste, frica si insuficienta, de neimplinire. Acest eu fals, spune ca el cauta fericirea si totusi, tot el creeaza un continuu conflict si nefericire. Priviti la lupta din jurul vostru, intre natiuni, religii, triburi. Ei au nevoie de dusmani, pentru ca numai acestia le furnizeaza sentimentul de separare de care identitatea lor colectiva depinde. Falsul sine traieste in principal prin memorie si anticipare. TRECUTUL SI VIITORUL SUNT PRINCIPALA LUI PREOCUPARE.



• Momentul present, in cel mai bun caz este ceva… ce se sfarseste repede, sau un pas spre viitor, si toate astea, pentru ca viitorul promite implinire, si salvare, intr-o forma sau alta. Problema este ca viitorul nu vine niciodata. Iar viata este intotdeauna, acum! Orice s-ar intampla, orice experimentati, sunteti, ganditi sau faceti – totul se intampla numai acum! PREZENTUL ESTE TOT CEEA CE ESTE! Si daca voi pierdeti continuu, momentul acesta de acum, si ii rezistati sau nu va place de el, atunci incercati mereu sa fugiti de clipa aceasta, sau o reduceti la ceva ce trece repede,… atunci voi pierdeti esenta vietii voastre, si deveniti CAPTIVI IN VISUL LUMII IMAGINILOR, CONCEPTELOR, ETICHETELOR, INTERPRETARILOR SAU JUDECATILOR! – ce sunt toate continutul conditionat al mintii pe care l-ati luat ca fiind voi insiva. Si astfel va rupeti, si cadeti, tocmai de starea de implinire a vietii ce este numai acum – CEEA CE ESTE, ASA CUM ESTE, NUMAI IN ACEST MOMENT!



• CAND SUNTETI NEALINIATI CU CEEA CE ESTE ACUM, VOI SUNTETI NEALINIATI LA VIATA INSASI!"
 



                                                                                                   
                                                                                                                   

vineri, 20 noiembrie 2009

Acelashi pretin Neale...ganduri intrebatoare!

On this day of your life, Alina, I believe God wants you to know...


....that true ambition is not what you thought it was.







Bill, the man who co-founded Alcoholics Anonymous,



said that, and he was right. "True ambition," he said, "is



the profound desire to live usefully and walk humbly



under the grace of God."







What is your ambition for today? What is on the top



of your priority list? What are you hoping to do today?



What are you hoping to be?







Your answer to this question will create not just the



day, but you.







Love, Your Friend....



http://www.youtube.com/watch?v=A3yPW4emAis&feature=related













Multzumesc!

joi, 19 noiembrie 2009

Gandurile lui Neale Donald Walsch&gandurile mele dupa pelerinaj...



http://www.youtube.com/watch?v=IME_YPmCXHU&feature=related  

     On this day of your life, Alina, I believe God wants you to know...


....that true ambition is not what you thought it was.







Bill, the man who co-founded Alcoholics Anonymous,



said that, and he was right. "True ambition," he said, "is



the profound desire to live usefully and walk humbly



under the grace of God."







What is your ambition for today? What is on the top



of your priority list? What are you hoping to do today?



What are you hoping to be?







Your answer to this question will create not just the



day, but you.







Love, Your Friend....




Mneatza asa mai spre miez de noapte, dupa o zi incarcata de relaxare,,,itinerariul sufletului meu.Sa va spun cum a fost sa fie azi...a fost cum ma asteptam mai putin.Insa imi doream nespus,insa imi doream(conshtientizam)acompaniata de o intuitzie din cale`afara de prezenta si de o incredere,de o incredere care`mi da un plus de ''mai vreau...mai vreau''.Nu pentru a primi Totul din acel TOT Divin dintr`o rasuflare...ci pentru a ma bucura si a petrece fiecare Clipa alaturi de El,pentru ca El ma face mereu sa zambesc,pentru ca Il iubesc...ma iubesc!!!(asa`i ca`s nebanuit de narcisista?!)Fara de El...n`as mai fi eu sau as fi numai o masca.Nu pentru ca nu mi`ar sta bine cu ea...cu masca...insa la drum lung blogosferic asa cum mi`(v`)am promis am preferat sa nu`mi incarc bagajul decat cu de`ale sufletesti merinde.De`alte alea colorate ,sintetice si emoliente(make`up`uri) nu incape pomeneala...asa ca start!Startul ia prin surprindere pe toata lumea ,deci nici pe mine nu  m`a ocolit.Si fara o numaratoare inversa shtiam ca fiecare clipa trebuie traita!Astazi am petrecut in Ierusalim.Excursie de o zi la care startul de care va vorbeam mai devreme m`a luat efectiv prin surprindere.Nu era asteptat...insa cum l`am aflat a fost primit cu Incredere.Bineinteles cu aceeashi Dorintza mi`am luat hotarat adios de la zicala ''face planul ca tziganul''si am lasat sa curga toate...armonios.Si chiar asa a fost: sa gasit cineva care sa ma inlocuiasca  la servici,am gasit si scuza la ''chiulul'' meu,,,ce sa zic!pe neasteptat insa asa mi`a fost Dat.Multumesc.Dupa un drum de nu mai putzin de 3 ore pe care le`am primenit cu nesatz...glume,rasete,ganduri razletze,mai o vorba de tine,,,de mine,mai cat pe`aici sa rastalmacim savoarea diminetzii.Ne`a intampinat apoi linistea orasului sfant,perturbata deseori de zgomotele si forfota celor preocupatzi de rutina de fiecare zi.Lumi grabite..incotro?!ele shtiu,,,sau se amagesc ca shtiu...ne cufundam in zona veche a Ierusalimului,aici unde nu se simte prezentza evreiasca.Ierusalimul vechi inchide intre zidurile sale istorie si credintza cat pentru un univers intreg.Aici a avut loc o adevarata tragedie,,,toti locuitorii evrei au fost izgoniti,soldatzii luati in prizonierat,,,casele si sinagogile pradate si apoi arse...Luptele din orasul vechi au dus si la crearea unui film - primul film de lung metraj israelian si inca unul in stil hollywoodian, produs de un intreprinzator bogatas evreu care visa sa transforme the Holy Land intr-un fel de Hollywood Land.
Excursia in fapt a cuprins din plin vizitarea Bisericii mormantului Sfant.Asezata in interiorul fortificatiilor orashului vechi al Ierusalimului,o privire de ansamblu dinafara ei mi`a inspirat nimic mai mult decat ''schelet'' istoric cu ''tendoane'' firave insa de o profunzime sufleteasca nemarginita...ziduri de piatra reci ce inconjurau focul divin care ardea in sufletele a caror pashi cutezau sa paseasca in odinioara venerata in clipa prezenta,,,icoane ce`shi voiau ascultat ecoul strigatului despre adevarata profunzime a mantuirii noastre,,,arcadele coloanelor ne asistau tacute pe noi,plini de emotzii cucernice si de o bucurie de nedescris care am ingenuncheat sufleteste pe acest loc Purtator de Viatza,,,In Suflet, o bucurie şi un freamăt de neînchipuit… doar aici(in suflet) e Insuşi Domnul,,,turishti care nu lasau ragaz camerelor foto/filmat sa se`shi odihneasca pelicula,,,atragatoare prin coloratura semnificativa a suvenirurilor nici micile butiquri nu ingaduiau  pleoapele sa acopere '' privirile'' interimate ale inimii,imbatate de ceea ce se voia  impartashire/simtzire/ruga/pioshenie/crez/durere/iubire/inaltzare!


   ps:intr`o postare pe vine am sa las loc fotografiei sa purceada spre ale voastre puteri lautrice.
                                                
                                                                    Va iubesc!..pe un curind fotografic asta data.













     

luni, 16 noiembrie 2009

Pe coline..copy/paste





1. Inima: primăvara, afectivul, Venus.



2. Caroul: vara, călătoriile, Mercur.



3. Trefla: toamna, munca, Jupiter.



4. Pica: iarna, dificultăţile, Marte.



Cifrele şi personajele nu sunt alese la întâmplare. Toate înseamnă o etapă a existenţei umane. De aceea jocul de cărţi banal a fost folosit ca şi tarotul pentru ghicit. De exemplu, se pretinde că şasele de inimăînseamnă primirea unui cadou; cinciul de caro, ceartă cu o fiinţă dragă; regele de treflă, celebritatea; valetul de pică, trădarea unui prieten; asul de inimă, o perioadă de odihnă; dama de treflă, un noroc;şaptele de inimă, căsătorie. Toate jocurile, chiar şi cele mai simple, conţin ceva din înţelepciunea antică.”







Edmond Wells,



Enciclopedia cunoaşterii relative şi absolute, volumul III


“Fiinţele omeneşti au creiere independente: emisfera dreaptă şi emisfera stângă. Fiecare dispune de un spirit propriu. Creierul stâng este hărăzit logicii, este creierul cifrelor. Creierul drept este hărăzit intuiţiei, e creierul formelor. Pentru aceeaşi informaţie, fiecare emisferă va avea o analiză diferită, putând să ducă la concluzii complet contrare.




(A fi dreptaci inseamna sa fii guvernat in principal de emisfera stanga a creierului, iar a fi stangaci, de emisfera dreapta. De aceea se spune ca cel mai bine este sa fii ambidextru – cele doua emisfere comunica intre ele mult mai usor. Insa si noi am putea sa ne imbunatatim aceasta comunicare prin conferirea unei atentii mai mari emisferei drepte, prin contactul cu arta)



S-ar părea că numai noaptea emisfera dreaptă, consilier inconştient, prin intermediul viselor, îşi dă acordul emisferei stângi, realizator conştient, după modelul unei perechi în care soţia, intuitivă, şi-ar strecura pe furiş părerea soţului materialist.



După părerea savantului rus Vladimir Vernadski, inventatorul cuvântului “biosferă” şi â filozofului Teilhard de Chardin, acest creier feminin intuitiv ar mai avea o calitate, aceea de a putea să se branşeze la ceea ce ei au numit “noosferă“.



Noosfera ar fi un nor mare care înconjoară planeta ca şi atmosfera sau ionosfera. Acest nor sferic imaterial ar fi format din inconştientele umane emise de creierele drepte. Ansamblul ar forma un mare Spirit imanent, Spiritul uman global într-un fel.



Astfel credem că ne imaginăm sau că inventăm lucruri pe care, în realitate, creierul nostru drept le ia pur şi simplu de acolo. Iar când creierul nostru stâng ascultă cu atenţie creierul drept, informaţia trece şi duce la o idee aptă să se concretizeze în fapte.



Conform acestei ipoteze, un pictor, un muzician, un inventator sau un romancier n-ar fi decât nişte receptori radio capabili, cu creierul lor drept, să ia din inconştientul colectiv apoi să lase emisferele dreaptă şi stângă să comunice destul de liber ca să reuşească să pună în practică aceste concepte care se găsesc în noosferă.”







Edmond Wells,



Enciclopedia cunoaşterii relative şi absolute, volumul III


                                                                   Deseori nu putem gasi solutia pentru ca mintea noastra se cantoneaza in teritoriul desenului. Or nu se spune nicaieri ca nu putem iesi din el.


Morala : Ca sa intelegi un sistem trebuie…sa iesi din el.

Edmond Wells – Enciclopedia cunoasterii relative si a bsolute, vol. IV

Bernard Werber – “Imperiul Ingerilor”



Nu poti rezolva o problema pe nivelul la care a aparut. Trebuie sa urci mai sus.

(Albert Einstein).




                                                                                                                         

duminică, 8 noiembrie 2009

Drog intr`un acelashi Daca,,,

Rudyard Kipling - Daca




De poti fi calm cand toti se pierd cu firea

In jurul tau si spun ca-i vina ta;

de crezi in tine chiar cand omenirea

nu crede, dar s-o crezi ar vrea ;

daca de asteptare nu ostenesti nicicand

Nici de minciuna goala nu-ti clatini gandul drept ;

daca privit cu ura, nu te razbuni urand

si totusi nu-ti pui masca de sfant sau de-ntelept;



Daca astepti , dar nu cu sufletul la gura

si nu dezminti minciuni mintind , ci drept;

de nu raspunzi la ura tot cu ura

dar nici prea bun sa pari si nici prea intelept;

sau cand hulit de oameni , tu nu cu razbunare

sa vrei a le raspunde , dar nici cu rugaminti;



De poti visa, dar nu-ti faci visul astru;

de poti gandi, dar nu-ti faci gandul tel;

de poti sa nu cazi prada disperarii ,

succesul si dezastrul privindu-le la fel;

de rabzi s-auzi cuvantul candva rostit de tine

rastalmacit de oameni, murdar si prefacut;

de rabzi vazandu-ti idealul distrus si din nimic

sa-l recladesti cu ardoarea fierbinte din trecut;



De poti risca pe-o carte intreaga ta avere

si tot ce-ai strans o viata sa pierzi intr-un minut,

si-atunci fara a scoate o vorba de durere

sa-ncepi agoniseala cu calm de la-nceput;

de poti ramane tu in marea gloata

cu regi, tot tu, dar nu strain de ea;

dusman, om drag, rani sa nu te poata

de toti sa-ti pese, dar de nimeni prea;



De poti prin clipa cea neiertatoare

sa treci si s-o intreci gonind mereu

daca ajungi sa umpli minutul trecator

cu saizeci de clipe de vesnicii mereu,

vei fi pe-ntreg Pamantul deplin stapanitor

si mai presus de toate, un OM, copilul meu.
 

      
  http://www.youtube.com/watch?v=GVlovMNPPjs&feature=related

De`ale inspiratiei...desert cu si fara rima



 

   << chiar daca,,chiardaca,,chiar daca toata lumea`i intre voi eu inteleg ca inca o iubesti/nu te lasa apasat/a de vorbe reci/caldura sufletului tau e`atat de vie/lasa iubirii loc cu tortza sa revie intra`le eternitatii clipe dorintza va sa vie!/ce e facut cu suflet...ajunge`n `tr`o adanca insa atat de veshnica,iertare!(ups!!!!m`a inspirat un ''si ce daca!!''....convingator nu gluma!)>>,,,,Florin Chilian,acelashi cel pe care`l cunoasteti voi toti m`a trimis spre`o poienitza.Versurile atat de apasatoare,atat de convingatoare insa inaltzatoare ale piesei ''Chiar daca...''nu mi`au dat pace.Ma framantau,ma scoteau dintr` ale mele...si iar ma aduceau tot intr`acolo(intr`ale mele rime),,,inspre alta si totushi  aceeasi poienitza.Flori de camp,firicele de iarba crude in bataia razelor firave de soare,greieri neobositi in peisajul sonor al naturii vii,papadii leganate si dezlantuite la simpla atingere a undei de vant...adieri nefaste aduc racoarea subtila a unui inceput,,,lumina diminetzii pe care`o aveam siesta unei asteptari lungi insa deloc chinuitoare,susur de izvor din trupul scaldat in miros de licoare,,,Esentza-prezentza!

  


















    

marți, 3 noiembrie 2009

Lumini si umbre

Da.Cine se aduna se completeaza si cine se aseamana dovedeste posibilitatea unei substituiri.Altfel mesajele mele se vor doar citite/privite eventual rasfoite sau trecute cu vederea.Nu mi`am propus sa te instig,nici sa te ia cu depresii(...) atat era...doar calatorie si un end`mesaj de pace pe portativ. Si citeste`mi randurile dictate de o EA,o rasfatzata,o jucausha,o bine ''dispusa'' mai mereu(...chiar daca),o chibzuita care nu se are pe bune cu sinele insushi .Mereu ishi reproseaza unul altuia cate`n luna,soare,stele.Ea otraveste efectiv sinele..nu numai ca are parere despre el.Il vrea...terminat.De ce...a suparat`o.El sinele nu e calculat.El sinele nu pune lacate la ushi.La el mereu e sarbatoare.Ea in schimb e o tipa...calculata.Verifica tot inainte sa aranjeze un egal`amical,un semn de intrebare sau un doua puncte deloc intimplatoare.Daca te gasesti la usha ei ,Ea te va primi atenta!!!si te va indruma catre o alta usha...urmatoarea si te va ghida pe coridoare cu aceeashi privire atenta,intuitiva si glas mieros, spre urmatoarea usha....si tot asa,pina la o epuizare.Ca la final sa`ti dai seama ca te invartea nenorocita de EA in spirala daca care`cumva intentia ta era sa dai de capat.E o Ea ce merita ...''pedepsita'' sau evitata!Si eu zic tot asa...si stii de ce?Pt ca n`ai tu idee cati ''prieteni'' mi`au batut la portzi ,,,caci la un moment dat am crezut ca scrie ''enter'' pe fruntea mea ingusta.Si n`ai idee cat de multi prieteni imi reprosau ca ma deschid prea ushor in fatza oamenilor...si de atunci prefer sa pozez in aparentza si mai ales sa zambesc.

   Nici fara Ea nu am putea,,,uite`asa!Si cineva spunea:

''Ceea ce este deasupra este ca si ceea ce este dedesubt, si ceea ce este dedesubt, este ca si ceea ce


este deasupra. Spre a înfaptui miracolul lucrului unitar.''

     ...ascultati si voi,ascult si eu acest sublim acord si nu reusesc decat sa  ma despart cateva minute de Ea.Ma rascoleste,imi deschide sufletul...atata armonie,culoare,vibratie,incantare,profunzime!Superb!!!

      http://www.youtube.com/watch?v=Q8NzPbIawCQ&NR=1